Danas je u Drnišu počeo drugi Međunarodni festival pršuta 2015. Festival je ponovno okupio veliki broj izlagača, a u kraljevskoj deliciji guštaju mnogi. Među brojnim posjetiteljima festivala, od kojih su mnogi bili, kako dolikuje međunarodnom epitetu, bili s inozemnim putovnicama, našao se i prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Tomislav Karamarko.

– Bio sam ovdje prošle godine i bit ću iduće – kazao je Karamarko, dodajući: – Kad dođemo ovdje sjetim se koliko je žalosno da Hrvatska uvozi 70 posto hrane – izjavio je predsjednik HDZ-a te je dodao da su upravo manifestacije poput drniškog festivala važne za očuvanje prehrambenih proizvoda s etiketom hrvatske proizvodnje.

festival prsuta_drnis (1) festival prsuta_drnis (14)

Uz mnogobrojne posjetitelje, otvorenju manifestacije prisustvovali su predstavnici Šibensko – kninske županije na čelu sa županom Goranom Papukom, te predstavnici gradova poput Šibenika i Skradina te, naravno, grada domaćina.

A da je Međunarodni festival pršuta u Drnišu manifestacija od velikog značaja potvrdili su izlagači koji su samo zbog njega u šibensko zaleđe stigli iz Češke, Belgije, Nizozemske ili prekooceanske Kanade.

Iako posvećena gastronomskoj zvijezdi ovdašnjeg područja – drniškom pršutu poznatom diljem svijeta, na štandovima se mogu pronaći i brojne druge suhomesnate delicije od kojih izdvajamo jednu koja će, sigurni smo, izazvati dvojaka stajališta, a to su konjska salama i salama od tovara – magarca.

festival prsuta_drnis (3) festival prsuta_drnis (11)

Dvodnevna manifestacija međunarodnog predznaka privukla je veliku pozornost već prvog jutra, a program se nastavlja i sutra, u subotu, 5. rujna.

PROGRAM ZA PETAK POPODNE: 

17:30 Turnir u streetballu (KK DOŠK) – Podvornica, Košarkaško igralište
19:00 Nastup KUD-a ETNO UDRUGA
PETROVO POLJE
19:30 Nastup muškog pjevačkog zbora STAROTOPOLJANI – Staro Topolje
20:00 Nastup kantautora ANTE SKELINA
21:00 sat Zabavni program
Klapa Godimenti i Tamburaški sastav ‘Mejaši’
* BRISANJEM ISPOD UPISANE POVEZNICE KRŠITE ZAKON O AUTORSKOM PRAVU RH *
Preuzeto s:http://www.putovnica.net/dogadanja/medunarodni-festvial-prsuta-drnis

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.