" "
Više

    " "

    FOTO: Ivan Rakić – ime koje stoji iza prve studentske mreže u Hrvatskoj

     

    Ivan Rakić je ime za koje smo već mnogo puta čuli i koji svojim radom i uspjesima svako malo oduševljava ljude.

    Iako ima tek 19 godina, ovaj mladić iz Pakova Sela iza sebe ima već nekolicinu projekata na kojima bi mu pozavidjeli i oni znatno stariji.

    ivan rakic

    Državni prvak iz nautike, ovih dana pušta u pogon prvu studentsku mrežu pod nazivom IVRA, nedugo nakon što je javnosti predstavio javnu društvenu mrežu IVRA, otvorenu za sve, ne samo studente. Ta je mreža trenutno u redizajnu te možemo uskoro očekivati novitete.

    Studentska mreža koja istražuje što studentu treba, olakšava pronalazak posla, stanova i cimera, ali i koja će pokriti teme iz svih aspekata studentskog života. I to na razini cijele Hrvatske. Mreža trenutno funkcionira samo na razini Šibenika te se samo naši studenti mogu registrirati ali cilj je proširiti je na sve gradove u Hrvatskoj, ali i van granica, te povezati studente sličnih interesa i djelovanja.Mreža je napravljena u suradnji sa stranom kompanijom koja je specijalizirana za ovakve programe.

    – Surađujemo sa agencijom iz Zagreba, Adrias, koja će za studentsku mrežu tražiti stanove, pregledavati zadovoljavaju li uvjete i oglašavati ih na studentskoj mreži. Ukoliko studentu ne odgovara niti jedan objavljeni stan, može nazvati besplatan broj i dobiti  agenciju kojoj će objasniti kakav stan želi i gdje. Vođena tim kriterijima, agencija će pronaći stan i o tome obavijestiti studenta.

    ivan rakic1

    Ukoliko postoji ikakav problem ili nejasnoća vezana uz studentsku mrežu, studenti su u prilici nazvati  tehničku podršku koja je na raspolaganju 24/7. Otvorenje od preko pedeset radnih mjesta, od kojih će osamdeset posto otpasti na studente, dok će ostatak biti ljudi koji će raditi puno radno vrijeme i one stvari koje studenti ne mogu ili im njihove obveze ne dopuštaju – priča nam Ivan.

    PRVA HRVATSKA STUDENTSKA MREŽA

    Studentska mreža će nuditi opciju oglašavanja samih studenta, traženja cimera ili usluga.

    – Studenti će moći objavljivati oglase iz rubrika tražim, nudim, mijenjam, a kod traženja cimera može ostaviti opis svog dana i na temelju toga naći nekoga kome odgovara njegov ritam što je dosta bitno kod suživota. U planu je i pokretanje radio stanice IVRA koja će biti namijenjena studentima, zamišljena je kao stanica gdje će se javljati dekani ili profesori iz cijele Hrvatske, pa tako primjerice dekan Prometnog fakulteta u Šibeniku i onog u Zagrebu mogu razgovarati o prometu. Sve će  biti izvedivo preko mobilnih uređaja, bit će spojeni u eter i neće morati dolaziti u studio, a svaki student će se u određenom dijelu dana moći javiti radio voditelju ukoliko imaju nešto poručiti drugim studentima – nastavlja Rakić.

    Ideja je ovo o mreži koja znatno podsjeća na same početke Marka Zuckerberg i danas svjetski raširenog Facebooka. Facebook je krenuo kao studentska mreža na Harvardu, a danas gotovo da i nema osobe koja nema svoj profil. Sam Facebook danas možda povezuje ljude, olakšava održavanje kontakata, ali toliko je raširen da se u tom prostranstvu izgubi ono što je jednom studentu bitno za faks.

    – Njegova opširnost pruža previše nepotrebnih informacija studentu, student će sve svoje studentske razgovore i potrebe obavljati na studentskoj mreži, dok će Facebook ostati za zabavu. Tu nastupa IVRA koja se isključivo bazira na studentsku populaciju i njihove potrebe – objašnjava Rakić.

    Postojat će i opcija koja će uvelike pomoći kod pronalaženja honorarnih poslova, a o čemu je riječ i kako je to zamišljeno, pojasnio nam je mladi inovator.

    – Poslodavac će imati svoj account, svaki student će na transparentan način vidjeti što se nudi, ali i ocijene određenog poslodavca budući da će postojati i ta opcija. Također, postojat će i ona druga, a to je da poslodavac ostavi komentar o pojedinom studentu i njegovom radu. Osim toga, nudimo i popuste u određenim ugostiteljskim objektima i prodavaonicama, a ti će objekti uskoro imati svoj panel gdje će na dnevnoj razini moći obavještavati o pojedinim akcijama interesantnima studentima.

    SAVJETI SANDIJA IMEROVIĆA

    Studentska mreža će okupljati i veliki broj studenata koji će dati svoj doprinos na području za koje su specijalizirani, a koje je zanimljivo studentima. Savjeti  studenta kineziologije o vježbanju i zdravom načinu života, studenta medicinskog fakulteta o zdravstvenim problemima i savjetima kako ih spriječit, novinara, koji će pisati o aktualnostima, društvenom životu i kongresima. Studenti iz svakog grada će pričati o novitetima na fakultetu i gradu, ali sve to će se isključivo prikazivati samo pod opcijom tog grada te neće ‘dosađivati’ drugima. Važno je za napomenuti da će na ovoj mreži svoju kolumnu pod nazivom ‘Zdrav život iako sam student’ imati poznati fitness coach Sandi Imerović koji je stekao veliku popularnost i više od 70 tisuća sljedbenika na Facebooku.

    sandi

    Sandi će studentima davati korisne besplatne savjete o prehrani, vježbanju i generalno zdravom načinu života, a svima je dobro znana činjenica da studentski život često ide ruku pod ruku s nezdravom i brzom prehranom, dok će njegova supruga Monika davati savjete za IVRA studentice.

    monika

    Sandi Imerović je višestruki državni prvak i natjecatelj sa zavidnim rezultatima u svojoj dvedesetogodišnjoj karijeri koji se isprofilirao u vodeće stručnjake za prehranu i fitness u Hrvatskoj. Pod projektom ‘Budi velik’ pomaže široj populaciji u postizanju što boljih rezultata na osobnoj razini.

    sandi1

     

    IVRA je mreža pred kojom je svijetla budućnost, a s obzirom na poduzetan duh njezinog inovatora, ne sumnjamo da je Facebook dobio domaćeg konkurenta.

    ivra

    Svi šibenski studenti sve informacije mogu potražiti na linku:  ivra-student.hr

     

     

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera...

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera i juga’ u devetoj izbornoj jedinici

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...