Osim krem juhe od bundeve koja je prilično jednostavna za skuhati, bundevu se može pripremiti i kao kolač.
Ako imate vremena svakako se okušajte u pečenju ove prave jesenske pite od bundeve: jednostavna je, ukusna, a nije ni na odmet što će vaša kuhinja divno mirisati!
Sastojci:
• 1 prhko tijesto
• 500 g očišćene buče, narezane na komadiće
• 1 žlica kukuruzne krupice
• malo soli
• 150 g smeđeg šećera
• cimet
• svježi naribani đumbir
• naribani muškatni oraščić
• malo klinčića
• 340 g mlijeka u prahu
• 3 velika jaja
• ekstrakt vanilije
• čvrsti šlag za posluživanje
Zagrijte pećnicu na 180°C, a na po brašnastoj površini razvaljajte prhko tijesto. Zatim ga stavite u pleh za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili namastili. Zapecite samo tijesto na kojih 10 minuta. U međuvremenu pomiješajte naribanu bundevu, šećer, kukuruznu krupicu, cimet, muškatni oraščić, ekstrakt vanilije, jaja i mlijeko u prahu u širokoj posudi. Smanjite temperaturu pećnice na 150-160°C pa pecite kojih 45-50 minuta. Najbolja će biti ako ju nakon pečenja pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda i ohladite u hladnjaku najmanje četiri sata (ako možete toliko čekati) pa poslužite s šlagom.
Dobar tek!
Izvor: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana