Na javni poziv za sudjelovanje na Adventskom sajmu, koji se održava od 11.12.2015. do 3.1. 2016. u Perivoju Roberta Visianija, pristiglo je ukupno četrnaest prijava za ‘kućice’ i ugostiteljske objekte.
Postavljanje kućica je planirano za ponedjeljak 7. prosinca, kako bi do petka 11. prosinca bile prigodno ukrašene i kako bi izlagači i ugostitelji mogli krenuti s ponudom.
Zasad je prijavljeno 14 izlagača, a iz Grada napominju da ima još zainteresiranih za izlaganje na Adventskom sajmu.
Sudeći po prijavama, svijećicama obasjan park će u božićno vrijeme mirisati na kuhano vino i cimet, rakijice, božićne kolačiće, kroštule, bademe i fritule, a bit će i kobasica, kiselog kupusa, luganiga, bakalara i graha.
Evo i čiji će se sve proizvodi naći na kućicama u Parku:
Katarina Ukić – rukotvorine (torbe, šalovi pleteni, šeširi)
Zvonko Mućalo – kobasice, vino, fritule
Palačinka Šibenik – kroštule, bademi, fritule
Centar za socijalnu inkluziju Šibenik – suveniri
Mirko Vidović – okviri, svijeće, ljekovito bilje
OPG – Slavica Veber – pčelinji proizvodi:, razne vrste medova, medne mješavine, pelud, matična mliječ, propolis, med u saću
Caffe bar Bagatin – Bagatinski advent je zamišljen kao spoj šibenskih autohtonih proizvoda i ponude svjetskih adventskih sajmova: luganige, kobasice, kiseli kupus, kuhano domaće vino lokalnih proizvođača i travarica, točeno pivo svaki dan – happy hour
Caffe bar Domald i klub Šibenčana – dvije vrste točene pive, jedan lager po pristupačnoj cijeni te Šibenski Učenjak, pivo Kluba Šibenčana, prvo šibensko pivo, po prvi put u ponudi u samom Šibeniku, kuhano vino, bijelo i crno vino (nekuhano) – gemišt i bambus, nekoliko vrsta rakije, jednostavna ponuda hrane, topli i hladni sendviči, domaće izrade, drugačiji od klasične ponude, jedno jednostavno toplo kuhano jelo u stalnoj ponudi, domaće izrade, dio priloga domaće izrade (karamelizirani luk, lagano pirjani crveni kupus sa chillijem, domaći tartar…), povremena ponuda, u posebnim prilikama, kuhanih jela na žlicu, također domaće izrade (bakalar, jota, grah i leća s kobasicom…), cilj je stvoriti atmosferu i dojam Kluba Šibenčana u Zagrebu, napraviti mjesto za okupljanje studenata za vrijeme praznika
OPG Ante Sladić – vina, likeri, rakije, kuhano vino…
Šibenska konova – kuhano vino, fažol, pečenica i ostali domaći specijaliteti