Više

    Pet jednostavnih a odličnih umaka za piletinu i tjesteninu

     

    OVE umake poželjet ćeš testirati već danas.

    1. Umak od bijelog vina
    1/3 šalice sitno nasjeckanog luka
    1/2 pileće juhe
    1/4 šalice suhog bijelog vina
    2 žlice bijelog octa
    2 žlice maslaca
    2 žličice sitno nasjeckanog svježeg vlasca.
    Postupak: Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Potom dodaj luk te ga pirjaj 2 minute, miješajući. Umiješaj pileću juhu, bijelo vino i ocat te pričekaj dok sve ne zakuha, a zatim kuhaj još otprilike 5 minuta. Ukloni s izvora topline te umiješaj maslac i svježi vlasac.
    2. Peršin pesto umak
    List peršina
    Pržene pinjole
    Parmezan
    Ekstra djevičansko maslinovo ulje.
    Ovaj se umak ne kuha, a može se koristiti uz piletinu, tijesto, na brusketama, pizzama, za sendviče itd.
    3. Senf umak
    2 žličice maslinovog ulja
    2 mljevenja režnja češnjaka
    1/4 šalice suhog bijelog vina
    1/4 šalice pileće juhe
    2 žlice javorovog sirupa
    2 žlice senfa
    3/4 žličice nasjeckanog ružmarina
    1/2 žličice mljevenog crnog papra.
    Postupak: Zagrij maslinovo ulje na tavi, na srednje jakoj vatri. Dodaj češnjak te ga poprži 30 sekundi, stalno miješajući. Umiješaj vino, pileću juhu, javorov sirup i senf te kuhaj dok ne zakipi. Zatim kuhaj još otprilike 5 minuta, povremeno miješajući. Na kraju umiješaj ružmarin i papar.
    4. Bijeli, kremasti umak
    Majoneza
    Bijeli ocat
    Režanj češnjaka
    Sok od limuna.
    Ovaj se umak također ne kuha, a može se poslužiti s hladnom ili toplom piletinom, kao namaz za sendvič, a odlično paše i uz ribu i čips.
    5. Začinjeni umak od naranče
    1 žlica ribanog đumbira
    2/3 šalice pileće juhe
    3 žlice pekmeza od naranče
    1 i 1/2 žlica umaka od soje
    3/4 žličice Hot chilli umaka po izboru
    1 i 1/2 žličice soka od limuna.
    Postupak: Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj naribani đumbir te ga pirjaj 1 minutu, stalno miješajući. Umiješaj juhu, marmeladu i sojin umak te kuhaj dok ne zavrije. Zatim još malo kuhaj, sve dok smjesa ne postane blago gusta. Umiješaj svježi sok od limuna i chilli umak.
    Izvor: index.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...