Više

    Divine health program oslobodit će vas napetosti i napuniti novom energijom

     

    DIVINE HEALTH PROGRAM  – formula za zdrav, sretan i ispunjen život

    Radeći pranayame steći ćete veliku energiju, inteligenciju, riješit ćete se bolesti u umu i tijelu, vaše tijelo će poprimiti sjaj, oči će postati blistave, svaki organ će dobiti energiju i mladolikost, a vaš um će postati snažan i bistar.                                                                 

    Swami Urgaya

    Sami sebe ubijamo lošim navikama, 16 milijuna umire prerano. Nezdrave navike poput pušenja, zlouporabe alkohola i prevelikog unosa masti, soli i šećera izazvale su epidemiju bolesti koje zajedno čine vodeći uzrok smrtnosti u svijetu, navodi WHO, a prenosi australski dnevnik The Star

    Epidemija “bolesti životnog stila” za javno je zdravlje daleko veća prijetnja od bilo koje epidemije koju poznajemo”, kaže dr. Shanthi Mendis, autorica izvješća Prevencija i upravljanje kroničnim bolestima, nakon istraživanja provedenog za WHO.

    Danas šest milijuna ljudi umire prerano svake godine zbog pušenja, 3,3 milijuna zbog pretjerana uživanja alkohola, 3,2 milijuna zbog nedovoljne tjelesne aktivnosti i 1,7 milijuna zbog prevelikog unosa soli, kaže WHO. Pretilo je 42 milijuna djece mlađe od pet godina, a 84 posto adolescenata nije dovoljno tjelesno aktivno, kaže Mendis i upozorava da je takvo stanje “krajnje zastrašujuće”.

    Ukoliko i vi imate zdravstvenih tegoba, nedostaje vam vitalne energije, ili pak želite samo poboljšati kvalitetu života, predstavljamo vam jedinstveni  & holističan antistresni program pod nazivom  Divine Health Program. Divine Health Program je drevni sustav samorazvoja svijesti koji je SriSivakumar Swamiji Nasimath prenio Swamiju Urgayi po tradiciji staroj 2500 godina,  i tako je ovo znanje došlo na zapad. Iako izgleda da je program indijskog porijekla,  tehnike od kojih je satkan su univerzalnog karaktera.

    yoga1

    Divine Health Program temelji se na:

    • tehnikama disanja,
    • vježbama za jačanje i energiziranje zglobova, kralježnice kao i cijelog tijela,
    • Divine  meditaciji na zvuk ili mantru,
    • pozitivnim afirmacijama za stvaranje  i održavanje pozitivnog uma
    • savjetima i receptima za balans svih 6 izvora energije,  zdravlje i detox.

    Po čemu je Divine Health Program poseban?

    1. Ne treba vam nikakvo predznanje o tehnikama, fizička sprema ili određena dob
    2. Jednostavan je, jedinstven i komplementaran sa drugim programima razvoja zdravlja i svijesti
    3. Toliko je snažan da ćete već nakon tjedan dana uočiti viši nivo energije, veću efikasnost u poslu kao i sposobnost borbe sa stresom
    4. On je Holističan – osigurava kompletane efekte na UM, DUH & TIJELO jer:
    • tehnikama disanja ćete se na jednostavan i brz način regenerirati i pomladiti tijelo te steći entuzijazam, sreću i kreativnost
    • Divine meditacijom ćete se osloboditi napetosti, opustiti i pronaći unutarnji mir
    • Setom psihofizičkih vježbi ćete povećati nivo energije, ukloniti bol i nelagodu iz kralježnice i dr. dijelova tijela
    • Određenim pozitvnim afirmacijama dobit ćete priliku da bilo kada i bilo gdje možete stvoriti pozitivno ozračje
    • Naučit ćete balansirati svih 6 izvora energije: disanje – prehrana – voda- sunce- san i znanje (meditacija)

    Određene tehnike disanja iz Divine Health Programa, poput kapalabhatija su u stanju izliječiti i teža oboljenja, naravno, ako se rade po instrukcijama.

    yoga

    Što znanost kaže?

    Kapalabati je znanstveni način pročišćavanja organizma, a također je i pripremna vježba za određena meditativna stanja prilikom kojih dolazi do promjene električne aktivnosti kore mozga (Kaushik, 2010). Redovito vježbanje kapalabatija jača trbušni zid, tj. trbušne mišiće i pluća te na taj način čini tijelo i organizam zdravim.

    Prema Balkrishna (2007) dobrobiti kapalabatija su:

    • pomaže i liječi probleme dišnog sustava, sinuse, alergije, srčane probleme,
    • probleme mozga, pretilost, dijabetes, konstipaciju, poremećaj pH vrijednosti,
    • probleme prostate i bubrega, uklanja plinove;
    • redovito prakticiranje kapalabatija 5 minuta dnevno liječi konstipaciju, dijabetes bez medikamenata;
    • reducira masno tkivo sa trbuha i leđa od 4 do 8kg za mjesec dana, uklanja blokade iz arterija;
    • um postaje stabilan, osoba se osjeća sretno i mirno;
    • regulira rad jetre, gušterače, slezene, crijeva.

    yoga3

    Što kažu polaznici tečaja?

    -Prije šest godina sam naučila prakticirati Divine Health Program i sretna sam šta sam se susrela s njim.Mogu reći da je dio moje svakodnevnice , te ujutro kada se probudim mi je bitno odraditi Divine Health Program. Zašto? Psihofizičke vježbe i nakon toga vježbe disanja su mi jednostavno izvrstan početak dana, a navečer mi pomažu da se moje tijelo oslobodi od mogućeg stresa i jednostavno imam miran san. Život uz Divine Health Program je jednostavno ljepši – J.Š.

    – Nakon što sam prošla tečaj  Divine Health-a , samo pozitiva!:)) Kombinacija mućkanja uljem i tehnike disanja su najbolje ikad! Momentalno čišćenje i odlična energija , manje nerviranja, smirenija sam i manje me stvari „izbaci iz takta“, puno se bolje osjećam i zdravije – T.G.

    – Zahvaljujem Vam se na tehnikama disanja, vježbama za koje se osjećam da su jako korisne, poboljšavaju moj život na svim razinama. Tehnike disanja imaju jak utjecaj na fizičkom, mentalnom i duhovnom nivou čovjeka. Moj um tehnikama disanja, vježbama i meditacijom postaje pročišćen, smiren, uklanja napetost iz tijela, osjećam se smirena i sretna. Hvala Vam za znanje koje ste nam darovali!  – I. B.

    yoga4

    – Kako opisati iskustvo koje je potpuno različito od svega doživljenog do tada?! Pokušala bih izostaviti navođenje činjenica, koje se odnose na učenje elementarnih stvari, kao što je ispravno disanje, pravilno i zdravo konzumiranje hrane. Kako, koliko i kada uzimati izvor života. To čudo od četiri slova – VODA, koja je ishodište svega.Možda je najplastičniji opis: „Osjećam se kao slikar bez pravca i stila, pred kojim se odjednom stvorilo platno i boje i sada sve doživljeno treba utkati u to platno novog poimanja života.Tu je još jedna dimenzija. U vaš život ulaze novi ljudi, na koje možete računati, koje možete nazvati a oni vas povedu nekom novom duginom stazom prema svijetlosti! Ovo je rad na sebi. Doživotno učenje, koje donosi radost, ushit, a nadasve rezultat koji vas osnaži, kako duhovno tako i fizički. Ono što je posebnost Divine Health Programa  jest da je namijenjen svima. Naravno onima čiji je to izbor! Jednom riječju to je filozofija života. Smislena mi je poveznica čovjeka i prirode. Ono što je u prirodi voda, šume, zrak u našem tijelu to su duh, duša i tijelo – N. B. J.

    – Evo par rečenica tj.natuknica o mojim doživljajima vezanih za tehnike disanja i Divine Health Program:

    • samo duboko disanje me smiruje i moglo bi se reći prizemljuje.
    • osobno najdraža vježba disanja mi je anuloma viloma. koliko god me duboko disanje smiruje, toliko mi je anuloma draža, jer me uravnotežuje. pomoću nje nastojim dovesti u balans (svoje ponekad previše izražene) emocije i racionalni dio.
    • kapalabati – u početku naporna zbog slabih mišića kralježnice, ali mi je poprilično pomogla kod ublažavanja simptoma PMSa i regulacije mjesečnice i želučanih tegoba..
    • meditacija mi je odlična za koncentraciju. lakše se fokusiram na probleme, određivanje prioriteta i sl… ne gubim nepotrebno energiju na sto stvari i nisam toliko “raspršena” i rastrešena kao što mi se prije znalo događati.
    • Ukratko, u ovom programu sam pronašla načina da svoj organizam i psihičko stanje držim u ravnoteži, a time se automatski postiže i bolja kvaliteta života na svim područjima. Lakše se nosim sa stresom, nisam više na peptoranima, koža mi je puno čistija, a nakon vježbi disanja, uopće nemam potrebu da posegnem za cigaretom – D.G

    yoga2

    – Dragi Leo, jednu od najvećih dobrobit našeg “druženja” bi svakako istaknula spoznaju o moći daha i osvještavanje važnosti pravilnog umijeća disanja. Iako sam i prije vježbala jogu i bila upoznata s važnosti pravilnog disanja, shvaćala sam ih prilično površno te sam više bila usmjerena na fizičku manifestaciju i izvedbu samih vježbi, odnosno asana. Vježbajući tehnike disanja kao što su Bhastrika i Kapal Bhati, s kojima se nisam prije nikad susrela, dokazale su mi koliko se za 10-ak minuta vježbi tijelo može napuniti energijom tako da bi nakon treninga dolazila kući izrazito raspoložena, vesela i orna za obavljanje dosadnih i napornih kućanskih poslova (što inače nije običaj, hehe) – K.B.

    – Sa Divine Health Programom sam se sreo u Divine Energy Parku. Ja ga osobno prakticiram dva puta na dan, ujutro neposredno  nakon buđenja i navečer, i ne mogu zamisliti dan bez ove prakse.  Ono što mogu reći za sebe jest da sam se pomoću ovog programa totalno transformirao i da mi program pomaže u njegovanju i razvoju vlastite kreativnosti i talenata.  Nije ni potrebno naglašavati koliko se osjećam pun energije i pozitivnih misli, bolje koncentracije, a najveću promjenu sam doživio u samokontroli emocija. Prije kada mi nešto nije išlo kako sam zamislio, odmah bi razbio mobitel, ili kad bi „fulao” koš, nabio bi loptu nogom.  Meditacija mi je omogućila da nađem i održavam stanje unutarnjeg mira. Program je toliko jednostavan da vam ne treba apsolutno nikakvo predznanje ni nikakvi materijalni ni prostorni uvjeti, već samo vaša dobra volja, malo svježeg zraka  i m² unutar kojeg ćete sjesti. Ne morate čak imati ni posebnu odjeću, već tehnike iz Divine Healtha možete sprovoditi i u odjelu, sakou, u uredu ili gdje god se nađete. Ono što mi se jako sviđa  je što je Divine Health Program komplementaran sa bilo kojom drugom antistresnom metodom ili tehnikom, te djeluje kao izvrsna nadopuna tome što već radite – L.G.

    Divine Health Program možete naučiti u Divine Yoga Studiju.

    Za sve info pišite na divineyoga@dep.life ili 095 529 64 83.

    Više o samom programu pogledajte www.dep.life

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zabok odnio bodove u dosta komornoj atmosferi...

    Pukla je pobjednička mini-serija Šibenke. Stala je na dvije pobjede, Zabok je, na polupunom (ili polupraznom) Baldekinu, u poprilično komornoj atmosferi, bez huka Funcuta,...

    Telegram doznaje: Milanoviću se obećalo 57 zastupnika, čeka...

    Rijeke pravde su, kako doznajemo, dosad već okupili 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića. Osim SDP-a i koalicijskih partnera te stranke,...

    Neugodno iznenađenje jutro nakon izbora: Pogledajte kakvu su...

    Jutro nakon što su održani parlamentarni izbori, a još se nisu slegnuli niti prvi dojmovi, stiže prva najava poskupljenja - piše Jutarnji. A1, naime, svoje...

    Večer s Arijanom Čulinom u Narodnoj knjižnici Knin

    U Narodnoj knjižnici Knin u utorak, 23. travnja u 19 sati Arijana Čulina, glumica, pjevačica, slikarica, stand up komičarka i autorica književnih hitova, među...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zabok odnio bodove u dosta komornoj atmosferi na Baldekinu, play off i dalje je dohvatljiv narančastima

    Pukla je pobjednička mini-serija Šibenke. Stala je na dvije pobjede, Zabok je, na polupunom (ili polupraznom) Baldekinu, u poprilično komornoj atmosferi, bez huka Funcuta,...

    Telegram doznaje: Milanoviću se obećalo 57 zastupnika, čeka se odluka Mosta, dobili smo komentar Nikole Grmoje

    Rijeke pravde su, kako doznajemo, dosad već okupili 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića. Osim SDP-a i koalicijskih partnera te stranke,...

    Neugodno iznenađenje jutro nakon izbora: Pogledajte kakvu su poruku dobili korisnici A1

    Jutro nakon što su održani parlamentarni izbori, a još se nisu slegnuli niti prvi dojmovi, stiže prva najava poskupljenja - piše Jutarnji. A1, naime, svoje...

    Večer s Arijanom Čulinom u Narodnoj knjižnici Knin

    U Narodnoj knjižnici Knin u utorak, 23. travnja u 19 sati Arijana Čulina, glumica, pjevačica, slikarica, stand up komičarka i autorica književnih hitova, među...