FOTO: Murterski školarci dobit će pet pametnih robota i natjecati se u robotskoj ligi!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

OŠ Murterski škoji postaje dio Croatian Makers Tima!

Croatian Makers Tim projekt je udruge Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM. IRIM je privatno financirana tvrtka čija je misija razvoj robotike i automatike, te razbijanje tehnološke i financijske barijere osobito u hrvatskom školstvu.

IRIM donira i razvija robotiku i automatiku u osnovnoškolskim uzrastima, ali i u starijima koji su bliži svijetu rada i poduzetništva. Ove godine, prijavu za sudjelovanje Osnovne škole Murterski škoji ispunila je učiteljica Informatike Jelena Meić. I odgovor je ubrzo uslijedio. Prijava je prihvaćena!

figura

To znači da će i Osnovna škola Murterski škoji imati svoju skupinu robotičara kojoj će biti dodijeljeno 5 robota, a njihov rad nadzirati će njihova mentorica, učiteljica Jelena Meić.  Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razreda osnovne škole.

Učenici će imati priliku raditi sa mBot-ovima – pametnim robotima i sudjelovati na natjecanjima robotske lige.

Učiteljica Jelena Meić najprije prolazi obuku od strane stručnjaka Croatian Makers Lige, zatim svoje znanje i stečeno iskustvo prenosi na učenike. Najuspješniji učenici biti će nagrađeni raznom informatičkom opremom.

Do siječnja 2016. IRIM je donirao opremu u 60-ak škola i centara za rad s mladima, a s novom akcijom Croatian Makers liga želi taj broj multiplicirati, što će im sudeći po broju prijavljenih, i uspjeti.

12032362_154462931611480_24478363_n

Robotika i automatika idealni su alati i za ulazak u svijet programiranja u kojem je hrvatsko školstvo izrazito deficitarno. Kako navode na svojoj web stranici, glavni doprinos društvu IRIM vidi u mijenjanju mentalnog sklopa, prebacivanjem fokusa s prošlosti na sadašnjost i budućnost.

Više informacija o samom natjecanju i robotima možete pronaći na stranici Croatian Makers Ligi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.