Draško Lambaša od 6. travnja 2016. više neće biti predsjednik dvočlane Uprave Luke Šibenik, priopćio je danas medijima te objasnio kako mu ističe četverogodišnji mandat, a više neće biti niti član Uprave.

Naime, mijenja se društveni ugovor poduzeća pa Luka Šibenik, inače u većinskom vlasništvu kutinske Petrokemije, više neće imati dvočlanu nego jednočlanu upravu, a na čelu koje će biti Davor Škugor.

Škugor je, podsjetimo, posljednje četiri godine bio na dužnosti člana Uprave Luke Šibenik.

davor skugor

-Zadovoljstvo mi je što Luka nikom nije dužna niti jednu kunu, dok plaće za to vrijeme nisu kasnile niti jedan dan. U vrlo teškim uvjetima poslovanja, najviše zbog smanjenja Petrokemijinih tereta za jednu trećinu od 2012.  u odnosu na 2011. i ranije godine, time i pada prihoda Luke za 1/3, Luka je restrukturirana, racionalizirani su troškovi, napravljeni znatni pomaci u organizacijskom smislu te kroz preraspoređivanje radnika. Zbog prilagođavanja nastaloj situaciji i padu tereta, smanjen je broj radnika sa 187 na 134, ili za 29 % uz otpremnine. U 2015. ostvarena je dobit u poslovanju od 725.000 Kn ili 3 % u odnosu na ukupni prihod – navodi u svom priopćenju Lambaša.

Zanimljivo je kako je Lambaša poslao priopćenje medijima u istom trenutku kada u šibenskoj knjižnici započinje Skupština Luke Šibenik na kojoj bi se trebao prihvatiti novi Društveni ugovor tvrtke te imenovati Škugora za novog predsjednika Uprave.

Lambaša je inače istaknuti član HNS-a u Šibeniku te član Gradskog vijeća grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.