Da su Šibenčani zainteresirani za otkrivanje novih gastro užitaka svjedoči današnja gužva pred EU centrom na Starom pazaru. ‘ Šestojezični mEnU’, gastronomski događaj, organizirali su Grad Šibenik, Informacijski centar Europe Direct Šibenik i Turističko ugostiteljska škola.
Za sve željne novih okusa i mirisa učenici Turističko ugostiteljske škole kuhali su tradicionalna jela država osnivačica Europske unije, a što se sve našlo na ‘Šestojezičnom meniju’, pogledajte u nastavku:
Pire krumpir sa špinatom i pancetom tradicionalno je nizozemsko jelo, priča učenik Turističke škole za štandom, a sudeći po velikom redu ispred njegove ‘kuhinje’, kod Šibenčana je pobudio itekakav gastro- interes.
Posluživali su se i belgijski vafli. Smjesa je slična našim palačinkama, a peku se dvije, tri minute u pekaču za vafle. Čime ćete ih premazati, ostaje vama na volju.
Njemačku su predstavljali, a što drugo nego pereci i kobasice.
Dalmatinskom nepcu najbliža talijanska kuhinja predstavljena je raviolima u umaku u rajčice i tiramisuom za desert.
Za luksemburškim štandom pržile su se polpete od krumpira i začina.
Poznatu francusku kuhinju predstavila je danas piletina u vinu i ‘fritulice’ s čokoladom.
Atmosferu pogledajte na fotografijama u nastavku.