Više

    FOTO: Na Dan županije svečano uručene nagrade i priznanja Šibensko – kninske županije

     

    Svečanu sjednicu Županijske skupštine na kojoj su podijeljene nagrade i priznanja pojedincima i udrugama povodom Dana županije, otvorio je danas u šibenskom kazalištu predsjednik županijske skupštine Nedjeljko Dujić.

    dan zupanije nagrade (12)

    – Proteklu godinu dana Županijska skupština odradila je veliki posao u cilju boljitka svih građana županije. Prije godinu dana s ovog mjesta pozvao sam odgovorne u Hrvatskoj da se prestanu baviti politikanstvom jer nam trebaju županije, gradovi i općine. Mi radimo svoj posao, a oni pričaju u prazno, priču koja ne doprinosi boljitku naroda, pa ih pozivam ponovo da se okane praznih priča. Vjerujem u Hrvatsku podijeljenu na županije i da će u njoj prevladati ozbiljno razmišljanje da je decentralizacija budućnost hrvatskog naroda. Vjerujem da će ova županija opstati i odraditi svoj posao – otpočeo je Dujić.

    dan zupanije nagrade (9)

    Župan šibensko – kninski Goran Pauk izvijestio je prisutne i rezimirao događanja pod ingerencijom županije,  podcrtavajući uspjehe u turizmu i obnovi tvrđava, čestitao svim žiteljima Dan Šibensko – kninske županije te naglasio važnost očuvanja županija kao upravnih jedinica.

    – To su prirodne, povijesne cjeline koje građani podržavaju kao nositeljice regionalnog razvoja – naglasio je župan Pauk.

    Josipa Rimac obratila se prisutnima u ime predsjednika Hrvatskog Sabora Željka Reinera i Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a.

    dan zupanije nagrade (11)

    – Posebna mi je čast slušati župana o svemu što je učinjeno u Šibensko – kninskoj županiji ali ne mogu prestati razmišljati o člancima koji se protežu po novinama o tome trebaju li nam županije ili ne. U klubu zastupnika imala sam potrebu reći da sve mjere koje je premijer prezentirao neće imati smisla ukoliko za nekoliko godina ne budemo imali veći broj stanovnika u Vukovaru ili Petrinji, Obrovcu, Kninu, Drnišu i ako će se te mjere odnositi samo na velike gradove. Hrvatsku čini i naša Dinara, i naša Krka, i naši otoci. Naša je obveza i briga da zagovaramo razvoj ovih područja u svim poljima, oni su Hrvatska i važno je da se svaki dio Lijepe naše razvija – rekla je saborska zastupnica Rimac.

    dan zupanije nagrade (8)

    Izaslanik predsjednice RH, Ante Sanader, čestitao je svima Dan županije prisjetio se poginulih branitelja ističući pritom Šibensko – kninsku županiju kao jednu od prvih u Hrvatskoj po broju poginulih branitelja. Složio se s prethodnicima o važnosti očitavanja županija kao upravno – teritorijalnih jedinica koje nemaju alternativu.

    Biskup Ante Ivas istaknuo je važnost ljudi kao najveće dragocjenosti kako županije, tako i Hrvatske.

    Župan Pauk i predsjednik Skupštine Nediljko Dujić podijelili su ukupno 13 priznanja,  grbova i plaketa Šibensko – kninske županije.

    dan zupanije nagrade (14)

    Nagrada Šibensko – kninske županije danas je dodijeljena Špiri Guberini  za životno djelo u umjetničkom i kulturnom promicanju Šibensko-kninske županije,  Mihovilu Grabiću – posmrtno, zbog zasluga za dugogodišnji dobrovoljni rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Drniš“ i na prostoru Šibensko-kninske županije,  Ivi Mikuličinu zbog iznimnog doprinosa u novinarstvu, a posebice u području glazbe gdje se istaknuo kao osnivač i voditelj popularnih klapa, autor više od sto pjesama , te dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja.

    dan zupanije nagrade (7)

    Grb Šibensko-Kninske Županije dodijeljen je Udruzi „Sv. Bartolomej“ Knin zbog iznimnog doprinosa u pružanju pomoći djeci, mladima i odraslim osobama s invaliditetom-smetnjama u razvoju, Malonogometnom klubu „Crnica“  zbog dvadesetpetogodišnjeg uspješnog rada i djelovanja tijekom kojih se Klub profiltrirao u nositelja kvalitete malog nogometa u Šibensko-kninskoj županiji, Hrvatskom planinarskom klubu „Sv. Mihovil“ Šibenik  zbog promicanja vrijednosti zdravog života među mladima, zaštiti kulturnih i prirodnih vrijednosti Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, te brojnih športskih aktivnosti,  Muškoj klapi „Zvono“ Kistanje zbog iznimnog glazbenog i kulturnog doprinosa kojim promovira Općinu Kistanje i Šibensko-kninsku županiju  te Košarkaškom klubu DOŠK-Drniš (zbog iznimnog doprinosa u razvoju športa i 42. obljetnice utemeljenja, brojnih natjecateljskih nastupa te predstavljanja Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.

    dan zupanije nagrade (6)

    Plaketa Šibensko-kninske županije dodijeljena je  Studentskom zboru Veleučilišta u Šibeniku zbog iznimnog doprinosa u kvaliteti studiranja u Šibeniku, postizanju domaćeg i međunarodnog imidža VUŠ-a i time samog Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, te prepoznatljivosti Šibenika kao studentskog grada,  Vodičkoj glazbi, Vodice zbog devedesetogodišnjeg djelovanja i iznimnog doprinosa u kulturnim i obrazovnim aktivnostima, te razvoju turističke ponude Grada Vodica, Vedranku Šikiću-Balara zbog iznimnog doprinosa u kulturnom i glazbenom izričaju Šibensko-kninske županije,  Kulturno-umjetničkom društvu „Zora“ Betina zbog doprinosa u očuvanju i njegovanju narodnog te promicanja pučke i kulturne baštine kroz folklor diljem Domovine i šire i  Vugi Marin zbog poticanja osnivanja folklornih udruga, te doprinosa u očuvanju tradicijske kulture i običaja Šibensko-kninske županije.

    dan zupanije nagrade (4)

     

    dan zupanije nagrade (2)

    Svečanu sjednicu Županijske skupštine uveličali su i učenici glazbene škole Ivana Lukačića Nina Lucija Perina na violončelu, Lana Blanšić na violini, Šime Buha na glasoviru te Antonio David Perina na saksofonu.

    dan zupanije nagrade (13)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Još malo nestabilno pa od petka sve toplije

    Nestabilno i svježe vrijeme, gdjegod kiša, u gorju i snijeg, nastavlja se do petka, u dijelu Hrvatske i subote, a nakon toga pretežno sunčano...

    Ovako su operirali prevaranti iz lažnog call centra...

    "Mobitel morate odnijeti u banku i čitavo vrijeme držati liniju otvorenom kako bismo mi mogli snimiti razgovor koji će se dostaviti sucu Turudiću na...

    VIDEO Gotovo pa nestvarni prizori: Dalmacija se zabijelila,...

    Travanj je poprilično iznenadio Hrvate. Nakon gotovo pa ljetnih temperatura i pospremanja zimske odjeće u ormare, vratila se mnogima nimalo ugodna hladnoća i vjetar,...

    Ryanair upravo ima super akciju. Letovi za Malagu,...

    Uzbudljive destinacije sada su doslovno na dohvat ruke, jer Ryanair, jedna od najvećih europskih aviokompanija, upravo ima super akciju. Sada je pravo vrijeme da...

    NAJNOVIJE

    Još malo nestabilno pa od petka sve toplije

    Nestabilno i svježe vrijeme, gdjegod kiša, u gorju i snijeg, nastavlja se do petka, u dijelu Hrvatske i subote, a nakon toga pretežno sunčano...

    Ovako su operirali prevaranti iz lažnog call centra koji su građanima oteli milijun eura, zloupotrijebili i Turudićevo ime!

    "Mobitel morate odnijeti u banku i čitavo vrijeme držati liniju otvorenom kako bismo mi mogli snimiti razgovor koji će se dostaviti sucu Turudiću na...

    VIDEO Gotovo pa nestvarni prizori: Dalmacija se zabijelila, pada gust snijeg i hladno je

    Travanj je poprilično iznenadio Hrvate. Nakon gotovo pa ljetnih temperatura i pospremanja zimske odjeće u ormare, vratila se mnogima nimalo ugodna hladnoća i vjetar,...

    Ryanair upravo ima super akciju. Letovi za Malagu, Maltu i Rim već od 13 eura

    Uzbudljive destinacije sada su doslovno na dohvat ruke, jer Ryanair, jedna od najvećih europskih aviokompanija, upravo ima super akciju. Sada je pravo vrijeme da...