Ovih dana Trg Pavla Šubića ispred zgrade Županije preimenovan je Mediteranskim trgom. Od danas se tamo, u sklopu festivala Okusi Mediteran, predstavljaju razini domaći proizvođači i ugostitelji. Šibenčanima su u ponudi proizvodi od sira, pršuta, meda, djevičanskog maslinova ulja, dalmatinskih slastica, začina te fina vina i mediteranski zalogaji.
Na trgu su se jutros posebno zabavljali polaznici kazališne dramske radionice ‘Ivana Jelić’ koji su naučili kako se radi stara napuljska pizza. Uz pomoć novinarke i autorice putopisne kuharice Ivane Orešić napravili su nekoliko pizza i slasno ih pojeli, a sve su pomno promatrali i njihovi roditelji.
-Okusi Mediterana je festival koji želi obnoviti, promovirati i prezentirati mediteransku prehranu, odnosno što mi zovemo dalmatinsku spizu. Međutim pošto je Mediteran širok i ima puno zemalja naša je želja da bude razmjena iskustava i zato su ovdje chefovi iz deset različitih zemalja koji će kuhati pred publikom da pokažu Šibenčanima i gostima kakav je njihov Mediteran i što sve imamo zajedničko – kazala je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica festivala.
Već večeras s početkom u 18 sati šibenskoj publici predstavit će se dva kuhara iz Maroka Issam Rhachi i Yassin Khalal.
Ne zaboravite niti da s početkom u 20 sati večeras na Mediteranskom trgu možete uživati u Pidočijadi. Chefovi gosti festivala i učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik pripremit će 200 kg pidoča za posjetitelje festivala.