" "
Više

    " "

    Pet mitova o hrani koji su potpuno krivi

     

    Koliko puta ste čuli da trebate soliti jaja ako ih želite bez ikakvih problema oguliti ili pak kako ne smijete probadati odrezak prilikom pečenja na tavi jer će početi gubiti svoje dragocjene sokove?

    Otkrivamo vam pet mitova koji su potpuno krivi te zašto je tome tako.

    Mit #1: Koristite puno vode kad kuhate tjesteninu

    Tradicionalno, ljudi koriste jako puno vode pri kuhanju tjestenine kako bi voda nastavila ključati nakon što se tjestenina doda. Zapravo, ako napravite maleni test kod kuće i stavite vodu u manju i veću posudu, vidjeti ćete da će voda u manjoj posudi brže proključati. I jednom i drugom loncu je potrebno neko vrijeme da ponovno proključaju, a s manje vode je to brže budući da veći lonac gubi tu energiju brže od manjeg.

    Mit #2: Odrezak prvo zapecite kako bi ”zarobili” sokove

    Ako pečete dva odreska jedan pokraj drugog, jedan zapečen na početku, a drugi na kraju, vidjeti ćete da će onaj zapečen na kraju izgubiti puno manje sokova. Dakle, najbolja tehnika je da ga stavite peći u zagrijanu pećnicu te ga zapečete na tavi pred kraj.

    Mit #3: Odrezak nemojte probadati vilicom

    Korištenje vilice kako biste okrenuli vaš odrezak ga neće uništiti. Odrezak nije jedan veliki vodeni balon, već točnije, skup malih vodenih balona. Korištenjem vilice ćete možda probušiti jedan ili dva mala balončića, ali to neće utjecati na veliko gubljenje sokova.

    Mit #4: Ne solite jaja dok ih miješate

    Mit govori kako dodavanje soli jajima na početku pečenja čini jaja tvrdima. To nije istina, jer sol zapravo razbija proteine u jajima i formira mrežu koja zadržava vlagu dok se jaja peku.

    Mit #5: U vodu za kuhanje jaja dodajte ocat kako biste ih lakše ogulili

    Zaboravite sve trikove guljenja jaja: posolite vodu, dodajte ocat, probušite rupicu u jajetu… Jedino pravilo kojeg se trebate držati je da jaje ubacite u kipuću vodu. Dakle, što je voda toplija, to će se jaja bolje skuhati i lakše guliti.

    izvor: jutarnji list

    foto:ilustracija

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Tradicionalni uskrsni Emaus na Skradinskom buku

    Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, na Skradinskom buku i ove će godine biti proslavljen uskrsni Emaus, a do 13 sati ulaz u Nacionalni park...

    Noćnu vožnju pijanog 31-godišnjaka kroz Brodaricu prekinula patrola

    Noćas, 29.ožujka u jedan sat iza ponoći u Brodarici, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika Prometne policije Šibenik, zaustavljen je osobni automobil šibenskih...

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    NAJNOVIJE

    Tradicionalni uskrsni Emaus na Skradinskom buku

    Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, na Skradinskom buku i ove će godine biti proslavljen uskrsni Emaus, a do 13 sati ulaz u Nacionalni park...

    Noćnu vožnju pijanog 31-godišnjaka kroz Brodaricu prekinula patrola

    Noćas, 29.ožujka u jedan sat iza ponoći u Brodarici, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika Prometne policije Šibenik, zaustavljen je osobni automobil šibenskih...

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...