Policijska uprava Šibensko-kninska još nikoga izravno ne povezuje i ne sumnjiči za izazivanje požara koji su jučer u kratkim razmacima izbijali na jugoistočnom prostoru grada Šibenika od Mandaline do Žaborića. Potvrdila nam je to glasnogovornica PU Šibensko-kninske, Marica Kosor.

‘Policijski službenici intenzivno rade i traže potencijalne sumnjivce, jer s obzirom na vrijeme i prostor rasporeda požara imamo sumnju da su namjerno izazvani. I dalje prikupljamo informacije od građana, ali još nikoga nismo doveli u izravnu vezu’ – kazala nam je Marica Kosor.

vatrogasci pozariste mucici masline 240816 6

Policija je do sada saslušala više osoba, razgovarala sa mještanima i sa svima koji su mogli dati bilo kakve informacije koje bi koristile u istrazi, jer je poznato da vatra uništi većinu dokaznog materijala na terenu.

‘Ovo je izuzetno ozbiljna situacija, pa pozivamo građane koji imaju bilo kakve korisne informacije o blo čemu sumnjivom dan, dva ili tri prije izbijanja požara da se jave Policiji i pomognu u otkrivanju uzroka izbijanja vatre. Bez pomoći građana bit će teško ući u trag potencijalnim sumnjivcima’ – poručila je Marica Kosor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.