Komunalni redari Grada Vodica pokušavaju stati na kraj sakupljačima glomaznog i željeznog otpada koji obilaze vodičko područje kamionima sa kojih se oglašavaju putem zvučnika i megafona. Riječ je, naime, o kršenju Odluke o komunalnom redu Grada Vodica u kojem stoji da se za reklamiranje putem zvučnika mora dobiti odobrenje nadležnog upravnog tijela.

-‘ Vodice se s ovim problemom susreću od 2013. godine, od kada konstantno raste broj Roma koji danas sa vać tridesetak kamiona obilaze vodičko područje. Komunalni redari pokušavali su rješiti problem zvučnog oglašavanja sa tih kamiona. Kako komunalni redari nemaju ovlasti zaustavljati vozila, akcije su zajednički provodili s djelatnicima Policijske postaje Vodice’ – kaže Blagodar Španja, komunalni redar Vodica.

Kako nam je rekao, utvrđeno je da se radi o potpuno legalnoj djelatnosti skupljanja otpada jer su vozači imali potrebnu dokumentaciju. Međutim provedba gradske Odluke o komunalnom redu, iako je pokrenuto nekoliko prekršajnih postupaka, nije moguća, jer je karakteristika romskog stanovništva da nema prebivalište na navedem adresama, pa je stoga nemoguće postupati po prekršajnom zakonu.

-‘Bez obzira na ovu situaciju, mi ćemo, zajedno s policijom i dalje raditi na rješavanju ovog problema’ – kaže Španja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.