Svega godinu dana od kada je otvorena, Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4, postala je jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske. Zanimanje turista i turistički posjet posebice je bio izražen ovog ljeta.

backo-maketa-1

Globalna zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu velike kreativnosti i ručnog rada, koja je iznjedrila na 75 četvornih metara, najveću u ovom dijelu Europe, maketu po kojoj prometuje više od stotinu vlakova osam sati svakog dana, zabilježena je od strane turista iz svih dijelova svijeta.

backo-maketa-3

Rekordu turističkog posjeta koji je Zagrebu zabilježio ovog ljeta, pomogao je i projekt Backo Mini Expressa, za koji su turisti u glavnom hrvatskom gradu najčešće čuli preko interneta, medija, te u zagrebačkim hotelima gdje su bili smješteni. I ovog ljeta posjećivali su maketu u iznimnom broju.

backo-maketa-7

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.