Inspiriran Šibenikom, njegovom ljepotom, kulturnom baštinom i poviješću, hrvatski slikar s australskom adresom, Charles Billich je naslikao triptih “Šibenik” i portrete četiri Šibenke, a svoje mjesto su tu našle i slike još nekolicine likova iz našeg grada.

tr1 tri tri2 tri3 tri4 tri5 tri6 tri8 tri9 tri10 tri11 tri12

U slavljeničkoj godini u kojoj Šibenik slavi velikih 950 od prvog spominjanja, ekspresivni umjetnik Carleto, kako voli da ga zovu, gradu je poklonio tri metra veliku sliku koja je nastala za vrijeme njegovog boravka u Šibeniku.

Slika je rekonstrukcija  starog motiva grada, a autor se za triptih odlučio zbog lakšeg transporta, budući da slika uskoro kreće na turneju od Monte Carla do Sidneya.

tri13 tri14 tri15 tri77

Kulturni event je privukao veliki broj Šibenčana koje je ovo remek djelo oduševilo, a svi vi koji večeras niste bili dio ove prekrasne večeri, njegova umjetnička djela možete pogledati u Geleriji sv. Krševana do 28. rujna.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.