Očekuje se da će hrvatska Vlada na sjednici sljedeći tjedan raspisati natječaj za investitora za golf terene na Prukljanu. To je danas u Skradinu najavio gradonačelnik Nedljko Dujić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Podsjetio je kako je riječ o projektu na kojem gradska administracija radi gotovo 10 godina.

– Taj projekt je kruna svega što se u Skradinu radi zadnjih 20 godina. Puno je toga dobrog napravljeno, Skradin je postao poželjna turistička destinacija, a projektom na Prukljanu postat će i destinacija poželjna za življenje, kazao je Dujić.

skradin-svecana-sjednica-300916-7

Na 140 hektara trebali bi biti izgrađeni  hotelsko-ugostiteljski sadržajima, a dio je namijenjen sportu i rekreaciji.  Stvoreni su preduvjeti da se izgrade golf tereni,  hoteli, vile i ostali prateći sadržaji, a u međuvremenu je omogućena i gradnja velikog aqua parka. Očekuje se da će na Prukljanu biti uloženo između 300 i 400 milijuna eura. Investitori planiraju izgradnju hotela s četiri i pet zvjezdica s 1.500 ležajeva, privezišta do 200 vezova, vodenog parka te golf terena od 18 rupa.

Inače, još 2014. godine na snagu je stupio Zakon o strateškim investicijama, a jedna od tih je i turistička zona na Prukljanu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.