Policija je dojavu o požaru na kamionu MAN s prikolicom krapinskih registracijskih oznaka, na magistrali kod kružnog toka na Kapeli dobila sinoć oko 23.45 sati, a na mjestu vozača pronađeno je izgoreno tijelo.

Očevidom je utvrđeno da je, za sada, nepoznati vozač upravljajući teretnim automobilom MAN s prikolicom, krećući se Jadranskom magistralom, zbog neprilagođene brzine lijevim kotačima prešao preko uzdignutog betonskog prometnog otoka na križanju Kapela, gdje obara prometni znak, nakon toga prelazi preko središnjeg zemljano travnatog dijela kružnog toka, gdje obara dvije ploče za usmjeravanje prometa. Nastavio je vožnju i desnim kotačima prešao preko  betonskog prometnog otoka te nastavio prometnim trakom namijenjenim za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom oborio stup javne rasvjete, probio metalnu zaštitnu ogradu i izlletio sa kolnika u jarak dubine oko dva metra gdje je planuo požar na kamionu. U tom trenutku u kabini vozila se nalazio, za sada,  nepoznati vozač.

– Pretpostavljamo da se radi o vozaču, ali to ćemo tek utvrditi očevidom, kao i identitet stradale osobe. Cesta je zbog intervencije bila zatvorena jutros do 4.35 minuta, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.