‘Baraka’ Jedriličarskog kluba Val u ponedjeljak odlazi u povijest

Jedriličarski klub Val, jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Šibeniku, napokon će dobiti dom kakav zaslužuje. Popularna ‘baraka’ u Docu, koja je od 1954. bila ‘privremeni’ dom šibenskih jedriličara, broji svoje posljednje dane, a na njezinom mjestu niknut će nov, reprezentativan objekt.

jk-val-5 jk-val-6 jk-val-7

– Članovi kluba su 1954. godine kao privremeno rješenje odlučili sagraditi baraku, a nisu mogli niti sanjati da će se ‘baraka’ zadržati toliko dugo. Ta baraka već dugo vremena ne služi svrsi, a želja nam je bila da djeca u Klubu imaju dobre uvjete, kazao je Marin Paić, predsjedik kluba.

jk-val-3

Odaziv građana je odličan, već je skupljeno preko tisuću uplata s oko 200 tisuća kuna. Sudjelovale su i gradske tvrtke, pa iznos prelazi 400 tisuća kuna. Akcija prikupljanja sredstava trajat će i za vrijeme gradnje, a podatke za uplatu možete pronaći na službenoj stranici JK Val.

jk-val-8

Već u ponedjeljak u 10 sati startaju radovi, a ovo okupljanje bivših i sadašnjih članova, te njihovih prijatelja svojevrstan je oproštaj od legendarne ‘barake’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.