" "
Više

    " "

    Tišnjanski HDZ prozvao Klarina da ih ignorira i vrijeđa. Dao im je odgovore i poručio: ‘Uvrijedio je mog bolesnog oca’

     

    Tišnjanski vijećnici HDZ-a priopćenjem su reagirali na jučer održanu sjednicu Općinskog vijeća, tražeći od načelnika Ivana Klarina odgovore na pitanja koja su im, tvrde, ostala uskraćena. Između ostalog, odbijen im je amandman kojim su tražili sufinanciranje liječnika u timu T2 hitne medicinske pomoći izvan sezone.

    ‘Mi vijećnici ne možemo prešutjeti činjenicu da se konstantno Općinu Tisno nastoji prikazati kao najbogatiju općinu, a u isto vrijeme Općina Tisno 2016. godinu rebalansom planira  završiti s 4 milijuna kuna u minusu. Minusom smo završavali i 2013. godinu i 2015. godinu, a taj minus jednostavno ne može ostati visiti u zraku, nego se prije ili kasnije treba pokriti iz određenih izvora financiranja.

    Tu se javlja naša opravdana bojazan da podatak od 20 milijuna kuna oročenih sredstava jednostavno nije točan, jer ta sredstva se ne vide u proračunu, a na naše učestale zahtjeve za dostavom dokaza o takvoj tvrdnji jednostavno ne dobivamo odgovor’, piše u priopćenju koje potpisuju Nevio Bilan, Zoran Bokan, Jelena Obratov i Damir Vodanov.

    – Kroz raspravu o proračunu postavili su mi između 40 i 60 pitanja, i od prvog do zadnjeg dobili obrazloženje, čak i više puta, a predstavnici medija relevantni su svjedoci tomu. Ja im ne mogu pomoći u njihovoj frustriranosti. Prije nekoliko dana optužili su me da sam utjecao na odluku USKOK-a da pet dana prije javne prezentacije Utkino spa i lifestyle resorta, objave oslobađajuću presudu protiv mene, a jučer su me optužili da sam utjecao na Institut za javne financije kako bi nas stavili desete na listu najbogatijih općina u Hrvatskoj. Kolika je to moja moć kao jednog saborskog zastupnika i načelnika općine?, pita se Klarin.

    np-kornati-zanze-klarin-turcinov-261016-1-2

    Poručuje kako su na sjednici precizno i jasno u rebalansu proračuna za 2016., kao i u proračunu za 2017. godinu, iskazali višak prihoda koji su ostvarili u ovoj godini, te kako on iznosi devet milijuna kuna.

    – Višak prihoda iz prethodnih godina iz prethodnih godina iznosio je i više dok su stizale uplate od prodaje zemljišta. Od toga je neraspoređeno ostalo 4,2 milijuna kuna koje nismo mogli vezati uz rashode jer jer razlika prihoda i rashoda sedam milijuna kuna, i to je suficit proračuna za 2016. godinu. Podaci su vrlo egzaktni i svima dostupni, napominje Klarin.

    Tišnjanski HDZ-ovci priopćili su i da su amandmanima na proračun za 2017. godinu tražili sufinanciranje liječnika u timu T2 hitne medicinske pomoći koji je ukinut izvan turističke sezone.

    ‘Naglasili smo kako lobiramo i nastojat ćemo to i dalje da nam se vrati tim T1 s liječnikom i izvan sezone, ali da u međuvremenu dok se to ne dogodi smatramo kako je nužno da zajedno s Općinom Murter-Kornati sufinanciramo liječnika hitne u tom zimskom periodu. Iznenadila nas je činjenica da su načelnik i vijećnici, koji su bili veliki protivnici ukidanja tima T1, odbili ovakvo sufinanciranje i nisu se složili s predloženim amandmanom da se sufinancira liječnik. Pitamo se kolika je onda uistinu briga za zdravlje naših mještana kad se odbija ovakvo sufinanciranje, a u isto vrijeme se tvrdi da smo najbogatija općina u županiji’, piše u priopćenju.

    Klarin, pak, odgovara kako su samo tri vijećnika bila za taj amandman, a svi ostali protiv.

    – Rasprava je bila toliko negativna prema njima, da su ih čak i vijećnici iz drugih stranaka nazivali licemjerima. Kad se hitna prebacila u Vodice, nisu rekli ni jedne riječi, nego su pognute glave slušali i štitili svoju stranku koja je to obavila, a pet mjeseci nakon predlažu da mi to platimo, pa su im vijećnici predložili sklapanje ugovora da Grad Vodice to plati Tisnom. Pokazali su da im je više stalo do interesa Vodica nego do matične općine, odgovor je načelnika Općine Tisno.

    U nastavku priopćenja vijećnici navode i odbijeni amandman asfaltiranja ulaza u Tisno, kao i izradu  prostorno-planskih dokumenata u Betini.

    ‘Žalosti nas činjenica da naša pitanja ostaju bez odgovora, da se naši amandmani odbijaju iako su od presudne važnosti za naše mještane i razvoj općine, da nam se zabranjuju najobičnija komunalna pitanja jer ih načelnik smatra neprikladnim provokacijama pa imamo situaciju da takva naša pitanja završe vrijeđanjima i gotovo šakama. U takvom okruženju vrijeđanja, netransparentnosti i iznošenja neistina nije lako obavljati posao općinskog vijećnika i zastupati interese naših mještana’, zaključuju vijećnici.

    – Nisam uskratio odgovor na niti jedno pitanje vladajućih ni oporbe, a pitanje vijećnika iz mog rodnog mjesta, kojim je uvrijedio mog teško bolesnog oca, što je osobno obiteljsko pitanje, reagirao sam riječima da ga može biti sram i da šuti, izjavio je Klarin.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo...

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog...

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi...

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog...

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo’

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog Zadra traži prekid crnog niza

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi nezadovoljnih u HDZ-u

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog doručka

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...