Željko Krnčević novi ravnatelj Muzeja grada Šibenika: ‘Zahvalan sam na izvrsnom timu na koji se mogu osloniti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Željko Krnčević, magistar arheologije i dugogodišnji voditelj arheološkog odjela Muzeja grada Šibenika, izabran je za novog ravnatelja Muzeja grada Šibenika. Odluku o imenovanju novog ravnatelja jednoglasno je donijelo Gradsko vijeća grada Šibenika, a Krnčević će na tom mjestu 1. veljače 2017. godine zamijeniti dugogodišnjeg ravnatelja Gojka Lambašu.

Podsjetimo, Krnčević  je bio jedini kandidat za ravnatelja Muzeja grada Šibenika koji se javio na natječaj nakon što je dosadašnji dugogodišnji ravnatelj Gojko Lambaša najavio odlazak u mirovinu.

danilo-rider-krncevic-251116-5

– Na ‘scenu’ stupam 1. veljače kada ću započeti provoditi svoj četverogodišnji program koji je prošao Upravno vijeće Muzeja, stručni kolegij i jučer Gradsko vijeće. Imao sam veliku sreću što sam o kulturi, otkad sam u Šibeniku, učio od najboljih i teško je sve sada nabrojati, ali posebno moram istaknuti Dragu Putnikovića, Milivoja Zenića i Slavu Grubišića, kaže nam Krnčević koji smatra da je njegov plan realan, a cilj je svakako nastaviti dosadašnji znanstveni i stručni rad onakav kakav je bio do sada.

danilo-rider-krncevic-251116-4

Krnčević najavljuje i određene promjene, a jedna od vodećih ideja je otvaranje Muzeja prema vani.

– U Muzeju je toliki broj eksponata koje moramo pokazati svijetu i privući veći broj posjetitelja. Organizirati radionice, posvetiti se muzejskoj pedagogiji i marketingu. U okviru četverogodišnjeg plana već smo napravili veliki potez s Integriranim programom valorizacije kulturne baštine u Danilu, projektom koji će biti realiziran s 1,8 milijun kuna koje su osigurali Europska unija i Muzej grada Šibenika iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, priča nam Krnčević koji ističe kako je zahvalan na izvrsnom timu u Muzeju na koji se može osloniti.

Budući ravnatelj najavljuje suradnju  s kulturnim ustanovama grada, prije svega s Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić, HNK u Šibeniku, te Javnom ustanovom Tvrđava kulture.

Za kraj, Krnčević poziva sve Šibenčane da u rokovniku zabilježe posljednji petak u siječnju za Noć muzeja koju će Šibenik ponovno obilježiti. U Muzeju će biti pripremljen bogat program, ali bit će i neka iznenađenja o kojima će javnost biti na vrijeme informirana.

zeljko-krncevic-pigo-14

 

Svestrani budući ravnatelj ima podugačak popis aktivnosti pa je tako on incijator ponovnog pokretanja Foto kluba Šibenik i njegov član, inicijator emisije TV Šibenik ‘Gurmanske ćakule’, zaljubljenik u ptice i njihov uzgajivač, osnivač stola družbe ‘Braća hrvatskog zmaja’ u Šibeniku, idejni začetnik Šibenske gradske straže,  odnedavni voditelj projekta ‘Integrirani program valorizacije kulturne baštine u Danilu’, arheološkog parka ‘Colentum’ na Murteru, volonter i začetnik ideje suradnje šibenskog gradskog Muzeja s Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac, maslinar, zaljubljenik u karting, a što još radi u svoje slobodno vrijeme provjerite ovdje.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.