Osam kilograma bakalara zalijte s dvadeset litara bijelog vina, dodajte prstohvat ‘Fenixa’ i sve to ‘zakuhajte’ u kafiću Domald.
Provjereni je to recept još jedne ‘Zimske noći Jadrije’ koja je okupila Jadrijaše i njihove prijatelje na tradicionalnom druženju petnaestu godinu za redom.
Datum je uvijek isti, 29. prosinca, a kako nam u šali kažu, cilj je da postanu ‘prepoznatljivi kao Božić’.
– Bakalar su ove godine pripremile tete kuharice iz šibenskog Caritasa, naravno uz moju telefonsku pomoć i upute, našalio se Lovre Štrbinić, jedan od organizatora ‘Zimske noći Jadrije’, ali i glavni i odgovorni za delicije na prethodnim manifestacijama.
Prošle je godine Lovre, poznatiji pod umjetničkim imenom Doktor B, ponudio nešto neobičniji bakalar koji su ljudi dobro prihvatili, ali ove su ipak izabrali povratak tradiciji.
– U Šibeniku je teško naići na neki moderan pristup bakalaru, ali to je sasvim ok. Ove godine smo se vratili tradiciji, a dogodine ćemo vidjeti što će biti, idemo korak po korak, kaže nam Lovre koji otkriva da im je plan ovaj događaj brendirati i pomladiti.
– Želimo pobjeći iz sfere domjenka u sferu partyja i zabave. Imamo dobru svirku, dobar bakalar, dobro vino i nula politike, smije se Lovre , a svi se nadaju da će manifestacija taj duh slijediti i u godinama ispred nas.
Tradiconalna zabava u organizaciji Športskog društva ‘Jadrija’ organizirana je uz podršku Grada Šibenik, Turističke zajednica, Caritas Šibenske biskupije, tvrtka Dizalice i montaža d.o.o., M.A.G.D.D. d.o.o., Infomare d.o.o. i Jadrija d.o.o, te uz neizostavnu podršku Kluba Šibenčana.