Savršena čokoladna slastica koja spada u kategoriju ‘bomba’ za koju je potrebno minimalno sstojaka? Zvuči odlično, a dobra vijest je da takav recept i postoji.
Dakle, ne trebaju vam ni jaja, ni mlijeko, ni margarin, pa čak ni mikser, a ni zdjele. Morali smo kliknuti da bi vidjeli o čemu se radi, u čemu je patka, a onda shvatili da njen naziv Chocolate Crazy Cake apsolutno odgovara opisu, donosi index recept.
Što vam dakle treba:
1 i pol šalica brašna
1 šalica šećera
3 velike žlice kakaa
1 žličica soda bikarbone
prstohvat soli
1 žličica alkoholnog octa
1 žličica ekstrakta vanilije
5 žlica ulja
1 šalica vode
Čokolada za preljev (ili preljev po želji)
Po želji dodati višnje, maline, banane, bademe…
Priprema:
Umjesto klasične pripreme kada smjesu za biskvit prvo mutite u zdjeli, ovoga puta cijeli proces odrađujete u posudi u kojoj ćete tortu peći – bez prethodnog mazanja masnoćom ili posipavanja dna brašnom.
Dakle, u dublji pleh ubacite sve suhe sastojke (brašno, šećer, sol, sodu bikarbonu, kakao) i jednostavno ih pomiješajte žlicom ili vilicom. Potom napravite tri manje “rupe” i u njih ulijte – u jednu ocat, u drugu ekstrakt vanilije, u treću ulje, te postom sve zalijte vodom i dobro, dobro izmiješajte.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te kada je smjesa dobro izmiješana stavite je peći na oko 35 minuta.
Kada se malo ohladi tortu prelijte rastopljenom čokoladom, ukrasite voćem (po želji) te ostavite da se ohladi.
https://youtu.be/AnYBJ2Flcfk