Više od sto zadarskih navijača privedeno zbog poticanja mržnje

Večeras je više osoba privedeno u policijsku postaju nakon polufinalne košarkaške utakmice između KK Zadar i KK Cedevita, doznajemo u Policijskoj upravi šibensko –kninskoj.

Utakmica je prekinuta u 18.20, odnosno sadam i pol minuta prije kraja, zbog prekršajnog ponašanja navijača KK Zadar koji su dobacivali poruke koje iskazuju ili potiču mržnju na temelju rasne, regionalne i nacionalne osnove.

U policijsku postaju je privedeno stotinjak zadarskih navijača gdje je u tijeku kriminalističko postupanje. Trenutno se pregledavaju videosnimke nakon čega će oni za koje se utvrdi da su napravili prekršaj biti privedeni sucu za prekršaj, dok će ostatak navijača zadarska interventna policija prepratiti u Zadar.

Podsjetimo, Zadar je u posljednoj dionici utakmice ostao bez navijačke podrške nakon što su opetovano, ne reagiravši na upozorenja da prekinu s vulgarnim vrijeđanjem Cedevitnog Muse (‘Musa Turčine, napu*i se…), policija zadarske navijače ispratila iz dvorane.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.