" "
Više

    " "

    Šibenske trendseterice ‘otvorile’ vrata svog ormara: ‘Ne treba mijenjati konja koji pobjeđuje’

     

    Cvijeće za proljeće? Revolucionarno! kazala je s dozom sarkazma Merryl Streep u ulozi modne urednice u filmu ‘Vrag nosi Pradu’. No, cvjetni print i ove je godine među vodećim proljetnim trendovima. U stopu ga prate jarke boje, traperice svih dužina i oblika, a čini se da i military trend odoljeva iz sezone u sezonu.

    Kad je riječ o modi više se ne igra na sigurnu kartu, cipele i torba u istoj nijansi su ostale u dalekoj prošlosti, a naizgled nespojive kombinacije su upravo to – spojive.

    Što su od aktualnih ‘zadnjih krikova mode’ prigrlile šibenske cure kojima je moda u malom prstu, te jesu li se i one upisale na ‘listu čekanja’ za Pumine tenisice s mašnom koje su, kako se čini, i prije nego su došle u prodavaonice, postale najpopularniji model 2017. godine, saznali smo iz prve ruke.

    – Boje,boje i samo boje te otkačeni printevi. Moda je igra i definitivno se valja poigrati sa sklapanjem raznih printova. Već dvije godine se kroz dizajnerske kolekcije provlači puno tila, šifona i ostalih transparentnih tkanina. Izraz je to neke nove senzualnosti. Roza boja u mom ormaru prevladava tako da sam spremna za proljeće! Volani su svoje mjesto u našim ormarima dobili već prošlog proljeća, a definitivno će i ovo biti must have na haljinama i suknjama, ali i u onim svakodnevnim kombincijama na košuljama ili čak jaknama  i cipelama. Ono što si želim nabaviti definitivno su nove bijele Puma tenisice sa mašnom koje su tako romantične, sanjive i definitivno bi se uklapale u moj stil. Nemam nešto određeno što mi se ne sviđa,ali neke stvari volim gledati samo na drugima, otkriva nam mlada Jelena Jurić svoje proljetne favorite.

    jelena1

    Za nju moda nije matematika i ona  je tu da stalno stvara i daje nešto novo.

    – Svaki dan primjećujemo kako se trendovi vraćaju, ali dizajnerima je prvenstveno cilj kao i svim umjetnicima da nam daju nešto novo, nešto dosad neviđeno i onda se to ajmo reći ‘izreklamira’ i postane trend i tako u krug. Nažalost u zadnje vrijeme je sve manje novih ideja, a kada se neka pojavi šokira nas upotpunosti kao primjerice traperice s najlonskim dijelom preko koljena, priča nam Jelena i otkriva da je za nju proljeće jako zahvalno godišnje doba jer su puno veće mogućnosti da se u nadolazećim toplim danima, suncu i izlaženju vani otkrivaju modni izražaji i osobnosti.

    jelena

    Ingi Aras, učiteljici kojoj je moda posebna strast, aktualni trendovi su po njezinom ‘guštu’.

    – Ovo proljeće je baš po mom guštu pastelni tonovi, volani, a posebno mi se sviđaju rukavi s volumenom koji daju dramatičnost svakoj kombinaciji. Roza boja mi je oduvijek omiljena boja što se i vidi po mojoj garderobi tako da sam ove godine stvarno došla na svoje. Proljeće je inače dosta zahvalno godišnje doba u svijet mode, ne bih se bunila da je to jedino godišnje doba. Ovog proljeća Puma tenisice sa satenskom mašnom su mi pravo otkriće pa sam ih nabavila u sivoj i bijeloj boji i trenutno su moja omiljena obuća.

    inga4

    inga3

    Nisam isključiva prema trendovima i smatram da se svaki komad moze dobro, ali i loše iskombinirati. Ne stoji svakome sve, samo mi naušnice ‘kolo od bicikle’ ,kako ih ja zovem, već godinama ‘bodu oči’ i ne mogu vjerovati da to cure i dalje nose. Najviše me zgrozi kombinacija tih naušnica i trenerke. Prošli tjedan sam čitala članak o trapericama s prozirnim, najlonskim djelovima. Topshop si je napravio odličnu reklamu, cijeli svijet bruji o trapericama koje će kroz neko vrijeme biti hit, priča nam samouka dizajnerica i zaljubljenica u modu.

    inga

    Šibenčanka Ivana Klarić voli modu i izazove koje ona ‘nameće’, a samim time voli svoje modne kombinacije pokazati svijetu putem Instagrama. Sebe neće nazvati modnom blogericom jer je njezina modna priča, kako nam kaže, isključivo vezana uz Instagram. Ovogdišnji proljetni trendovi joj se sviđaju, a posebno bi izdvojila military i bajkerske jakne, te oversize i majice s volanima.

    – Većinu toga sam već od davno imala u ormaru. Ono što mi se baš nikako ne sviđa od ovogodišnjih proljetnih trendova su traperice sa najlonskim dijelom preko koljena. Skroz su nezanimljive. Kao i veliki broj djevojaka, pokleknula sam pred Puma tenisicama. Tu se dogodila ljubav na prvi pogled, ali s obzirom na interes koji vlada, do njih nije bilo lako doći, otkriva nam Ivana svoje modne favorite za proljeće.

    ivana3

    ivana1

    Traperice s najlonski dijelom preko koljena su podigle dosta prašine na modnim portalima, a iako su Ivani one nezanimljive, smatra da su dizajneri svoj cilj postigli.

    – Moda šokira oduvijek i svake godine se nađe barem jedan komad koji digne prašinu. Ali to i je cilj mode, zar ne?, kaže nam Ivana koja smatra da svako godišnje doba nosi neku vrstu izazova, a jedino važno je imati dobru ideju i realizirati je.
    ivana

    ivana2

    Od ovosezonskih trendova Andrei Zatezalo, mladoj šibenskoj blogerici,  najviše  se sviđaju ‘statement’ rukavi: predugi, zvonoliki, pufasti, s volanima, u svim mogućim varijacijama!

    andrea1

    – Mislim da mogu podići svaku odjevnu kombinaciju i dati joj zanimljiv izgled bez puno truda. Izvezeni cvjetni uzorak još je jedan od detalja koji je dosta viđen i meni osobno drag. Viđamo ga na košuljama, hlačama, torbama, a meni je najdraži u kombinaciji s kožnom jaknom i jaknom od jeansa. Što se proljetnih boja tiče, uz rozu mislim da će dosta popularna biti i jarko žuta. Iako žuta nije moja boja, možda je uspijem ‘prošvercati’ na koji modni dodatak. Puma tenisice mi se sviđaju, ali kako živimo u malom gradu, a pre popularne su, mislim da ću ih preskočiti. Činjenica je da smo pod utjecajem takozvane ‘brze mode’ i da nešto što je danas hit, za mjesec ili dva može biti totalno nezanimljivo. To mi je recimo šokantnije od spomenutih najlonskih dodataka na trapericama, objašnjava nam Andrea.

    andrea

    Za Anđelu Rončević proljeće je najzahvalnije godišnje doba što se odijevanja tiče, to je doba u kojem dobivamo najviše prostora za igranje bojama i stilovima, kad svatko može obući ono što nikad dosad nije.

     

    andela

    – To obožavam. Hrabrost, odvažnost i različitost. Nije uvijek lako se izdvojiti iz mase, ali malo po malo, prateći trendove i prilagođavajući ih sebi, s vremenom se izgradi nekakav osobni stil. Što se noviteta u high street trgovinama tiče, puno sam toga lijepog vidjela i dosta toga će se naći u mom ormaru. Tenisica ima pregršt i još se nisam odlučila za model, ali od boja svakako će prevladavati pastelna roza. Dosta kombinacija sam zamislila i s nekim dobrim traper komadima tako da će traperice i traper suknje igrati također veliku ulogu ovog proljeća. Inače ne volim kad svi hodaju gradom kao klonovi, a istovremeno tu kombinaciju ne znaju iznijeti već im je jedini razlog što je nose: ‘Pa to je sad moderno’.

    andela1

    Trendovi su nametnuti svima nama i naravno da ćemo se poslužiti istima, ali nikako ih u potpunosti kopirati i nositi baš sve što objavljuju portali. Sve što nosim prilagođavam svom ukusu i svom tijelu, jasna je u svojim ‘modnim’ stavovima mlada Anđela.

    Naše ‘it’ djevojke čini se vole proljeće, a njima se pridružuje i blogerica Sandra Rak koja je veliki fan proljetne mode.

    sandra2

    – Sve što ima cvijeće,volane što daje nekakvu dozu romantičnosti kod mene prolazi, posebno pastelni tonovi. Svakako  će se u mom ormaru za nadolazeće proljeće naći komadi odjeće s volanima, a i te tenisice s mašnom su mi svakim danom sve slađe, pa mogle bi i one naći mjesto u mom ormaru.

    s

    Ne znam koliko moda šokira, danas se trendovi samo iznova vraćaju nema nekakvih velikih ‘noviteta’ što je zapravo i dobro jer ne treba mijenjati konja koji pobjeđuje. Proljeće je svakako najzahvalnije doba godine za igranje s modom, zaista može ‘otrpiti’ svaku kombinaciju uzoraka i boja, kaže nam Sandra.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    NAJNOVIJE

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...