Zasladite se bez grižnje savjesti! Isprobajte jednostavan recept za brzu poslasticu s cous cousom te preljevom od svježih jagoda s bloga Slatki svijet.
Soku od jabuke dodajte limunovu koricu, sol i aromu vanilije pa ga zagrijte do vrenja.
Dodajte cous cous. Uz stalno miješanje, kuhajte cous cosu dvije minute na laganoj vatri.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u manji kalup za pečenje te ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Za pripremu preljeva jagode izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom. Pireu od jagoda dodajte limunov sok i šećer pa ga zagrijte do vrenja i zgusnite agar agarom.
Ohlađeni kolač poslužite s toplim ili hladnim preljevom! U slast!
Umjesto jagoda, za preljev možete koristiti i drugo voće, ovisno o sezoni. U obzir dolaze maline, kupine, višnje, breskve, jabuke, sve što volite.
Sastojke pročitajte OVDJE.