Za HNS je SDP-ova kandidatura Antona Dobre za dogradonačelnika Šibenika bila neprihvatljiva pa su odustali od zajedničkog nastupa na lokalnim izborima, pojasnio je danas Frane Malenica, kandidat HNS-a za gradonačelnika Šibenika.

– Mjesecima smo pregovarali sa šibenskim SDP-om o predizbornoj suradnji, ali su se oni u finišu odlučili za Antona Dobru, tada aktivnog člana HDZ-a što je za nas bilo potpuno neprihvatljivo i onda smo jednoglasno odlučili u Gradu Šibeniku izaći samostalno – kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Frane Malenica kojem će kandidati za zamjenike biti Neven Periša i Goran Horvatović.

Malenica ne vidi problem u činjenici da su HNS-ovci ipak dogovorili suradnju s SDP-om na županijskoj razini gdje će kandidat za zamjenika Franku Vidoviću biti njihov Petar Mišura, inače predsjednik županijske organizacije.

hns1

 

– Svaka organizacija samostalno donosi odluke. Za nas u šibenskom HNS-u je odluka gradskog SDP-a o kandidaturi Dobre bila neprihvatljiva. Nismo prihvatili ni dva sigurno prolazna mjesta u šibenskom Gradskom vijeću jer imamo svoje ljude, sa znanjem i iskustvom te čista obraza – rekao je Malenica.

Od planiranih projekata, HNS-ovci su obećali plansku, a ne, kako su rekli, stihijsku gradnju infrastrukture i rješavanje problema. Planiraju i vodovod za otoke iz EU fondova, a bez kune iz gradskog proračuna. Žele privući proizvodne tvrtke na Pode kojima bi smanjili cijenu kvadrata s pet na jedan euro, a najavili su puno veću brigu za djecu i mlade.

– Računamo na birače koji godinama apstiniraju od izbora, a kroz sljedeće dane ćemo im pokušati dokazati da još ima poštenih ljudi koji ih neće prevariti – rekao je Neven Periša, HNS-ov kandidat za dogradonačelnika Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.