Dug od 417 tisuća eura motiv Luketinog krvavog pohoda na Brodarici?

Foto: Milan Živković/HRT
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dugovanje od 417 tisuća eura, odnosno sudska teretovnica na obiteljsku kuću, pašnjak, voćnjak i vinograd, mogući je motiv jučerašnjeg trostrukog ubojstva na Brodarici. Podsjetimo, hicima su ubijeni supružnici Hakija i Milka Keranović te Ivan Bajić, bivši tjelohranitelj ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarić.

Za ubojstvo je osumnjičen 59-godišnji Boris Luketa, koji je cijeli život radio kao pomorac, a koji je velik novac posudio supružnicima Keranović, kao i njihovom sinu Kemalu, vlasniku kafića Sunce na brodaričkom Šototajeru. Upravo se Kemal prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, pa je pretpostavka da ga je Luketa došao potražiti u obiteljskoj kući.

Priče kruže da su se Luketa i Keranovići godinama sporili na sudu, ali su naposljetku supružnici pristali vansudskim putem vratiti novac Luketi prodajom imanja. No, u jednom trenutku su izigrali dogovor. Naime, on je našao kupce za vrijednu kuću i teren jer je dug trebao biti namiren prodajom. Kupci su došli iz Njemačke, međutim od svega su navodno odustali kad su vidjeli nesređene vlasničke papire koji su trebali biti riješeni u korist Lukete.

U izvatku iz zemljišnika s Općinskog suda u Šibeniku, koji je javni dokument, vidljivo je da je cijelo imanje opterećeno dugom od 417 tisuća eura koji datira iz 2013. godine. Također, na suvlasnički dio Milke Keranović 2015. godine zabilježena je ovrha.

teretovnica

Podsjetimo, Boris Luketa, nakon što je na Brodarici ubio troje ljudi, pokušao se ubiti hicem u glavu oko 1 sat na Brodarici te je prevezen na hitnu pomoć. S teškim ozljedama glave prevezen je na daljnje liječenje u KBC Split, potvrdio je za Šibenski portal kirurg Nino Brajković, voditelj Odsjeka Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Šibenik, koji je noćas prvi pregledao Luketu.

U ovom trenutku, po Brajkovićevim riječima, bilo kakve prognoze stanja Borisa Lukete bile bi ishitrene.

izvadak1

izvadak2


Pratite nas i na društvenim mrežama: