Više

    Ovogodišnji 6. Croatia Travel Festival uz atraktivna predavanja imat će i prijenos uživo

     

    Šesto izdanje Croatia Travel Festivala, kojeg je pokrenuo je Hrvatski klub putnika, od četvrtka do nedjelje bit će održano u Šibeniku.

    – Festival je spoj ljubavi za putovanjima i grada Šibenika jer će se događanja odvijati i na gradskim trgovima. Posebno nam je drago što je Croatia Travel Festival ostvario suradnju i sa Tvrđavom kulture Šibenik koja nam je omogućila da u sklopu festivala imamo veliki koncert grupe S.A.R.S. na tvrđavi sv. Mihovila, a zahvaljujemo Gradu Šibeniku i šibenskoj Turističkoj zajednici što nas podržavaju jer su prepoznali koliko je festival važan za promociju grada – kazao je Nikola Baraka, predsjednik Hrvatskog kluba putnika, na današnjoj konferenciji za novinare.

    Festival će, među ostalima, ove godine ugostiti i Stipu Božića, Ivicu Kostelića, Jasena Boku, Rianu Petanjek te poznatu producenticu Ashley Colburn, dobitnicu prestižne nagrade Emmy.

    – Upravo će Ashley Colburn snimiti kratki video o Šibeniku koji će biti dio hrvatskog vodiča za prezentaciju na svjetskom i američkom tržištu. Od noviteta imat ćemo i prijenos uživo predavanja s festivala što je također jedna velika promocija Šibenika – najavio je Baraka.

    Šibenski gradonačelnik Željko Burić kako je Croatia travel Festival sjajna priča koja promovira šibenske ljepote i baštinu i označava početak turističke, ali i koncertne sezone na tvrđavi svetog Mihovila.

    – Festival okuplja pojedince koji vole putovanja i prenose svoje zanimljive doživljaje publici u Šibeniku. To je lijepa priča koja daje dodatnu vrijednost našoj turističkoj punudi, a pogotovo što će među nama biti renomirana imena kao što su Ivica Kostelić ili Stipe Božić – zaključio je Burić.

    Za Dina Karađolu, direktora Turističke zajednice Croatia travel Festival, jedan je od najvažniji festivala koji se održavaju u Šibeniku.

    Festival putnika2

    – Mogu reći da je ovaj fetsival jedan od najbitnijih za promociju Šibenika i meni osobno jedan od najdražih. Drago mi je da uz svjetske putnike imamo i svoje domaće snage, naše cure Antoniu Viljac i Anitu Živković koje će predavanjem ‘Kad Alpe kažu DA!’, o usponima na Mont Blanc i Triglav otvorti festival. Također, Ashley Colburn snimit će kratki video o Šibeniku koji će biti dio hrvatskog vodiča za prezentaciju na svjetskom i američkom tržištu – rekao je Karađole.

    Objavljen je i popis ovogodišnjih finalista Nagrade Dijana Klarić koja se, kako je na konferenciji za novinare kazala Maja Klarić, dodjeljuje u spomen na tu prije tri godine preminulu šibensku avanturistkinju.

    Podsjetimo, po troje finalista natječe se u kategorijama najboljeg putopisa, fotografije, filma, projekta i u kategoriji putnik godine.

    Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada u šibenskom kazalištu zadnjeg dana Hrvatskog festivala putnika, u nedjelju u 17 sati.

    U kategoriji najboljeg putopisa finalisti su Lešaja Jelena – ‘Amerika, službeno’, Marković Iva –’Taxi Kuba’ i Nuhanović Gordan –’Piknik u stepi’.

    Za najbolju fotografiju nominiran je Horvat Nikola s fotografijom ‘Mt. Whitney’, Kezić Toma – ‘New York’ i Štrkalj Marta – ‘Vijetnam’.

    ‘PCT’ Nikole Horvata, ‘Ekspedicija Kavkaz’ Mateja Perkova i ‘Šri Lanka’ Gabrijela Vlakančića nominirani su u kategoriji najboljeg filma, dok je za najbolji projekt nominiran Blažević Goran –’Solidarity Walk’,

    Golub Siniša – ‘Destinacija Škotska’ i Vujnovac Damir – ‘Glas iz Sahare’.

    Goran Blažević, Nikola Horvat i Davorka Pekšić finalisti su za nagradu putnika godine.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Putovanje kroz kartografsku baštinu: Bruno Brakus predstavit će...

    U atriju Muzeja grada Šibenika u srijedu, 24. travnja u 20 sati bit će održano predstavljanje Kataloga Kartografske zbirke Muzeja grada Šibenika, autora Bruna...

    Druženje učenika TUŠ-a i djece iz ‘Kamenčića’ u...

    'I od malo se može puno' naziv je današnjeg susreta u Turističko ugostiteljskoj školi na kojem su dobru energiju i suradnju dijelili učenici TUŠ-a,...

    Borovište će ‘gorjeti’, uoči velikog derbija stigla sjajna...

    Borovište će u subotu 'gorjeti'. 'Koplja će ukrstiti' Zagora i Zadar, dvije vodeće momčadi 3.NL jug. Unešićani su prvi s bodom više i u...

    NAJNOVIJE

    Putovanje kroz kartografsku baštinu: Bruno Brakus predstavit će Katalog Kartografske zbirke Muzeja grada Šibenika

    U atriju Muzeja grada Šibenika u srijedu, 24. travnja u 20 sati bit će održano predstavljanje Kataloga Kartografske zbirke Muzeja grada Šibenika, autora Bruna...

    Druženje učenika TUŠ-a i djece iz ‘Kamenčića’ u pripremi ručka za malo novca

    'I od malo se može puno' naziv je današnjeg susreta u Turističko ugostiteljskoj školi na kojem su dobru energiju i suradnju dijelili učenici TUŠ-a,...

    Borovište će ‘gorjeti’, uoči velikog derbija stigla sjajna vijest za Zagoru, predsjednik poručio: ‘Vjerujem da ćemo se u subotu navečer svi skupa radovati’

    Borovište će u subotu 'gorjeti'. 'Koplja će ukrstiti' Zagora i Zadar, dvije vodeće momčadi 3.NL jug. Unešićani su prvi s bodom više i u...