" "
Više

    " "

    Ivanici Belamarić nagrada za životno djelo: ‘Egoist sam jer mi je Bog dao da radim ono što volim’

     

    Grad ne može bez škole, nit škola bez grada’ rečenica je koja najbolje može opisati ono što Gimnazija Antuna Vrančića predstavlja u Šibeniku.

    Na večerašnjoj jubilarnoj dodjeli nagrada Gimnazije Antun Vrančić ‘Antun’  održanoj u HNK u Šibeniku nagrađeni su najbolji od najboljih. Trinaest kategorija za trinaest veličanstvenih učenika, bivših učenika i profesora koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili večeras ponijeti titulu najboljih.

    gimnazija antun 300517 15

    gimnazija antun 300517 24

    gimnazija antun 300517 25

    gimnazija antun 300517 26

    gimnazija antun 300517 22

    gimnazija antun 300517 17

    Antun za životno djelo dodijeljen je bivšoj ravnateljici Ivanici Belamarić koja je šibenskoj gimnaziji ostavila 41 godinu života. Četiri godine kao gimnazijalka, 23 godine kao profesorica biologije i 14 godina kao ravnateljica. Bivšoj sportašica, koja je 1985. godine osvojila Kup Hrvatske u jedrenju na dasci za žene, u savladavanju stepenica škole i života pomogla je ljubav prema njezinoj gimnaziji, istaknula je profesorica Davorka Kedžo i najavila najbolju surfericu među ravnateljima i najbolju ravnateljicu među surferima.

    iv

    – Osvojila sam Kup Hrvatske u jedrenju na dasci, a ja sam 41 godinu jedrila morem prosvjete. Nikada ne bih mijenjala ovo što sam radila jer ovo je zvanje, ne zanimanje. Ništa ne bi bilo da nema one druge strane, učenika na koje sam ponosna. Koliko god budem imala godina, gimnazija će biti tu, škola će biti tu, vi ćete biti tu jer to je jednostavno više od dvije trećine moga života. Prosvjetarski kruh je težak, ponekad i gorak, no duši daje ono što rijetko koje drugo zanimanje može. Ovo što sam radila, i kao profesor i kao ravnatelj, uvijek sam voljela. Na neki način sam egoista jer mi je Bog dao da radim ono što voli i nadam se da je to bilo dobro, kazala je dugogodišnja ravnateljica Belamarić koja danas jedri mirnim morima.

    gimnazija antun 300517 14

    Zahvalila je svim svojim suradnicima, legendarnom pedagogu škole Stipi Kinkeli i aktualnom ravnatelju Josipu Paiću koji je shvatio važnost Antuna.

    – Profesor Paić i ja smo kao stari i novi biskup, našalila se Belamarić.

    iv1 iv2 iv3

    Nagradu u kategoriji bivšeg poznatog učenika dobio je Branko Viljac koji je u govoru istaknuo kako to nije prvi Antun u obitelji Viljac.

    – Ponosan sam što sam bio učenik te poznate gimnazije u Hrvatskoj. Dobio sam u životu nekoliko nagrada, uključujući i Porina, no ovo će mi biti posebno draga jer će stajati i vitrini kraj nagrade koju je moja kćer Franka dobila prije desetak godina. Ona danas radi na Sudu za ljudska prava, a druga je kćer lani osvojila Mt. Blanc u Francuskoj. Eto što rade gimnazijalci, kazao je Viljac koji je istaknuo kako je ponosan na gimnazijske dane.

    gimnazija antun 300517 8

    gimnazija antun 300517 7

    Učenicima je poručio kako je bitno zacrtati nekoliko ciljeva u životu i ako ostvare barem jedan, uspjeli su.

    Nagrade su dodijeljenje u ukupno 13 kategorija i za najbolje učenika prvog razreda proglašena je Marija Vuletić, dok je u kategoriji drugaša slavio Mladen Ukas. Matej Vukić proglašen je najboljim učenikom trećeg razreda, dok je ta titula među maturantima pripala Ricardu Kulušiću.

    gimnazija antun 300517 5

    gimnazija antun 300517 3

    Nagrađeni su i oni koji su dali najveći doprinos u prirodnim i društvenim znanostima, a u obe  kategorije slavio je Petar Vrvilo, učenik trećeg razreda. Učenici koji su radili na uređenju prostora za učenike ‘Time out’ primili su nagradu za doprinos u izvannastavnim aktivnostima, dok su profesori Knežević, Grguričin i Mudronja primili priznanje za javnu i kulturnu djelatnost škole. Muška odbojkaška i ženska košarkaška ekipa slavile su u sportskim kategorijama, dok je profesor Ivan Knežević primio nagradu za najboljeg profesora.

    gimnazija antun 300517 11

    gimnazija antun 300517 10

    gimnazija antun 300517 9

    Antun je i ove godine bio humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je liječenju bivšeg učenika gimnazije.

    – Prodajom ulaznica za Antuna, ali i od niza humanitarnih aktivnosti tokom godine i donacija roditelja, prikupljeno je 18 tisuća kuna i ta sredstva namijenjena su liječenju bivšeg učenika ove škole kojemu je naša pomoć potrebna, kazao je ravnatelj Josip Paić i potvrdio da gimnazija svoje ne zaboravlja.

    Antun je svoj put započeo prije 15 godina zahvaljujući inicijativi dvoje vizionara, Dorijana Klarića i Andrea Vodanović, koji su snimili prigodan video za jubilarnu dodjelu nagrada.

    gimnazija antun 300517 21

    gimnazija antun 300517 19

    gimnazija antun 300517 20

    U popratnom zabavno-glazbenom programu izvedena je predstava ‘Mastodont’ pod voditeljskom palicom profesorice Grubišić, klapa ‘Gimnazijalke’ nastupom se oprostila od pet maturantica, dok su  ‘Sjene’ suvereno zavladale pozornicom. Izvedena je i Arsenova ‘Ne daj se, Ines’, a imali smo prilike i poslušati Project X.

     

    SNAGA Šibenski portal

    SNAGA Šibenski portal, Šibenik. 45K likes. Snaga Šibensko-kninske županije!

    gimnazija antun 300517 1

    gimnazija antun 300517 13

    gimnazija antun 300517 16agimnazija antun 300517 12

    Gost večeri bio je Neno Belan koji je ‘Rijekom snova’ započeo svoj koncertni dio.

    belan1

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera...

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    FOTO U Skradinu završena treća faza projekta uređenja...

    U Skradinu je završena treća faza projekta uređenja staze i vidikovca utvrde Turina. Ovim projektom omogućit će se lakši pristup do utvrde Turina kao...

    Općina Tribunj prvog dana praznika učenicima četvrtog razreda...

    Četvrtu godinu zaredom, prvog dana uskršnjih praznika Općina Tribunj podijelila je bicikle učenicima četvrtih razreda škole u Tribunju. Ove godine uz bicikle, dobili su...

    U našoj izbornoj jedinici lokalni HDZ-ovci dobili četiri...

    Poznato je kako izgleda lista HDZ-a i za IX. izbornu jedinicu. Kandidati iz Šibensko-kninske županije dobili su na njoj četiri mjesta, jer po ključu...

    NAJNOVIJE

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera i juga’ u devetoj izbornoj jedinici

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    FOTO U Skradinu završena treća faza projekta uređenja staze i vidikovca utvrde Turina

    U Skradinu je završena treća faza projekta uređenja staze i vidikovca utvrde Turina. Ovim projektom omogućit će se lakši pristup do utvrde Turina kao...

    Općina Tribunj prvog dana praznika učenicima četvrtog razreda podijelila bicikle

    Četvrtu godinu zaredom, prvog dana uskršnjih praznika Općina Tribunj podijelila je bicikle učenicima četvrtih razreda škole u Tribunju. Ove godine uz bicikle, dobili su...

    U našoj izbornoj jedinici lokalni HDZ-ovci dobili četiri mjesta. Zekanović je sedmi, a Burić 14.

    Poznato je kako izgleda lista HDZ-a i za IX. izbornu jedinicu. Kandidati iz Šibensko-kninske županije dobili su na njoj četiri mjesta, jer po ključu...