Krcata je jutros bila šibenska pijaca, kako ponudom tako i kupcima. Građani najviše kupuju breskve, čentrune, pomidore, krastavce i tikvice, dok peškarija obiluje ponudom prvenstveno ribe iz uzgoja.
Vreva na pijaci, prodavači trljaju ruke. Za breskve i nektarine većina prodavača traži 8 odnosno 10 kuna. Šljive također prodaju po 10, čentrun je moguće pronaći za 4 do 5 kuna, ovisno o prodavaču, cijena marelica kreće se od 14 pa sve do 20 kuna, dok za kilogram crnog ili bijelog grožđa građani trebaju izdvojiti i do 30 kuna.
Kilogram paprike roge košta 20 kuna, a za babure kupci iz novčanika moraju izvaditi 8 kuna. Cijena mladog krumpira je 5 kuna, pomidora i mrkve 10, tikvica 5, a 14 kuna kupci plaćaju kilogram blitve.
Uz svakodnevne kupce koji kupuju kod svojih prodavača, ima i onih koji nisu sigurni jesu li proizvodi zbilja domaći ili je riječ o preprodavačima.
– A uzeja san zeru pomidora i koju tikvu za lešat s malo kumpira. Obiša san cilu pijacu i prvo dobro prigleda šta ima, a onda kupija – kazao nam je Vinko.
Na peškariji pune kašete, premda je većinom riječ o ribi iz uzgoja. Za kilogram brancina prodavači traže 80 kuna, srdela 20 kao i pidoča. Cijena kozica kreće se oko 40 kuna, no poželi li netko omastiti brk škampima, morat će zaroniti duboko u novčanik i izvaditi – 250 kuna.