Grad Šibenik je uspješno  povukao sredstva za projekt uređenja biciklističko-pješačke poučne staze ‘Put mlikarica’ na području Dubrave. Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenog Javnog poziva za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini, donijelo je odluku o sufinanciranju projekta ‘Put mlikarica’ u iznosu od 50 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta je 100 tisuća kuna.

-Uređenje biciklističko-pješačke poučne staze na području Dubrave izravno će pridonijeti obogaćenju turističke ponude, povećanju broja posjetitelja te popunjavanju smještajnih kapaciteta u mjestu koje nema izlaz na more. Proširenje turističke ponude pridonijet će razvoju selektivnih vrsta turizma u koje spadaju cikloturizam i planinarsko-pješački turizam te ekološki i izletnički turizam, a koji Grad Šibenik sustavno razvija. Projekt ‘Put mlikarica’ je još jedan  u nizu projekata kojim dokazujemo da ulažemo u šibensko zaleđe, bogato turističkim potencijalom, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Biciklističko-pješačka poučna staza ‘Put mlikarica’ je kružna staza koja prolazi preko gotovo cijelog područja Dubrave kraj Šibenika u dužini 10,3 kilometara. Obitelji koje su u prošlosti proizvodili mlijeko, mliječne proizvode i ostalu hranu, upravo su tim putovima odvozili namirnice pomoću magaraca i ostale stoke u tadašnji težački Šibenik.

Projekt predviđa čišćenje grmlja i ostalog drveća na već postojećim makadamskim putovima i pješačkim stazama, uređenje pojedinih dijelova staze koji su oštećeni te izradu sloja od mehanički zbijenog kamenog materijala. Također, bit će postavljane informativne ploče duž cijele staze koje će opisati prošlost i značaj staze te biciklističke oznake.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.