Klarin je najviše picavao iz Sabora, ali on kaže da može opravdati sve izostanke…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin neopravdano je u srpnju izostao iz Hrvatskog sabora čak devet puta te će mu paušal, kao i ostalih 26 od 151 zastupnika, biti manji za 1.350 kuna kako je odredio i jučer objavio Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove.

-Tih devet dana sam bio u Općini Tisno nakon izbora i mogao sam ih sukladno poslovniku opravdati.  Međutim, nisam to želio pravdati jer smatram da ta dva posla moraju biti odvojena. Mislim da je ovaj zakon nešto što nije dobro uređeno, a ja sam želio strogo odvojiti svoja dva posla – kazao nam je Klarin.

I ubuduće neće svoje izostanke u Saboru pravdati radom u jedinici lokalne samouprave, što legalno može.

-To je možda neki moj princip, ali ja u Općini radim volonterski. Ako su kazne uvedene, ja ih želim poštovati i ne želim od svega toga praviti lakrdiju – poručio je Klarin.

Inače, neopravdano je izostajalo sedmero zastupnika MOST-a, šest SDP-a, pet HDZ-a, četiri HSS-a, reformist Darinko Dumbović, nezavisni Željko Glasnović, bivša HNS-ovka Vesna Pusić te zastupnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih. Nijedan drugi zastupnik iz Šibensko-kninske županije nije neopravdano izostao u Saboru.

U zakonu piše da se zastupniku izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora dokazati liječničkom potvrdom, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu, nazočiti društvenim, političkim kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan.


Pratite nas i na društvenim mrežama: