" "
Više

    " "

    Primoštenski kuhar Pero Savanović i rogoznička Frapa dobitnici turističkih nagrada

     

    U Šibensko-kninsku županiju ove godine stižu dvije nagrade Hrvatske turističke zajednice. Na otvaranju Dana hrvatskog turizma u Malom Lošinju ‘Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku’ u kategoriji velikih marina dobila je rogoznička Frapa, a nagradu ‘Čovjek ključ uspjeha u turizmu’ dobio je kuhar Pero Savanović iz primoštenskog restorana Mediteran.

    Među finalistima u kategorijama srednje i male marine bile su marine ACI marina Vodice i Adriatiq marina Tribunj. U Malom Lošinju, na svečanom otvaranju Dana hrvatskog turizma bio je i Goran Pauk, šibensko-kninski župa i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

     Foto: Marko Prpić/PIXSELL
    Foto: Marko Prpić/PIXSELL

    Uz Rovinj kao najuspješniju ljetnu destinaciju ove godine, nagrade su dobili još Split, za najbolju ‘city break’/gradsku destinaciju, Crikvenica kao najuspješnija destinacija zdravlja, Maslinica za autentično ‘malo misto’, Baranja za ruralni turizam te Osijek za najuspješniju kontinentalnu destinaciju.

    Dani hrvatskog turizma su najveći poslovni strukovni skup u Hrvatskoj, koji se kao godišnje okupljanje turističkog sektora, ove godine u Malom Lošinju održavaju 25. i 26. listopada s oko 1.500 domaćih i stranih sudionika.

    Na dodjeli nagrada i svečanom otvorenju DHT-a ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako ovogodišnji rezultati potvrđuju da je Hrvatska sve atraktivnija destinacija.

    – Nova istraživanja potrošnje turista pokazuju kako je ove godine, u odnosu na zadnje takvo istraživanje prije tri godine, ona porasla za oko 20 posto, što također potvrđuje rast prihoda, poručio je Cappelli.

    Naslovna fotografija: Marko Prpić/PIXELL

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...