FOTO Luka i Frane najbolji su sportaši u 2017., Karmela Makelja sportašica, košarkaši i plivačice Šibenika najbolje su ekipe

Pred brojnim uzvanicima iz javnog života danas je u šibenskom kazalištu održana tradicionalna svečanost proglašenja najbojih sportaša u protekloj godini. A s obzirom kakva nam je bila sportska 2017. imalo se i koga nagraditi, tako da ljudi iz Zajednice sportova grada Šibenika, organizatora dodjele, nisu imali lagan posao. Oni su odlučili da nagradu za najboljeg sportaša u prošloj godini podjele veslači Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić, koji su kao članovi nacionalnog četverca osvojili zlato na Europskom prvenstvu, te četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Drugo mjesto u toj kategoriji zazeo je hrvač Ignacije Valečić, seniorski prvak države u slobodnom stilu i viceprvak u grčko-rimskom stilu, dok je treće mjesto osvojio jedriličar Vala Roko Copić, osvajač juniorske srebrne i brončane medalje u klasi laser na Prvenstvu Hrvatske.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 20

sportasi dodjela nagrada grada 260117 23

sportasi dodjela nagrada grada 260117 24

Nagradu za najbolju sportašicu osvojila je Karmela Makelja iz Kickboxing kluba Dalmatino, koja se na Svjetskom seniorskom prvenstvu okitila broncom. Iza nje se plasirala atletičarka Radmila Maksimović, osvajačica srebra na Prvenstvu Hrvatske u ultramaratonu (100 km) te bronce u disciplini planinsko trčanje (37.5 km), te pobjednica niza natjecanja. Treće mjesto osvojila je kapetanica Ženskog košarkaškog kluba Šibenik Klaudia Periša, trenutno najkorisnija igračica domaćeg prenstva.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 21

U kategoriji najbolje muške momčadi u 2017. godini prva nagrada otišla je u ruke Građanskog košarkaškog kluba Šibenik, koji je prošle sezone osvojio prvo mjesto u regularnom dijelu domaćeg prvenstva, a onda dogurao do polufinala play offa. Drugo mjesto pripalo je Krkinom četvercu mlađih juniora (Lovre Klarin, Nino Perišić, Jerko Radovčić i Kristijan Papak) koji je osvojio zlato i srebro na PH, a treće Malonogometnom klubu Crnica koji je lani izborio povijesni plasman u prvu ligu.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 16

sportasi dodjela nagrada grada 260117 15

sportasi dodjela nagrada grada 260117 14

Najboljim ženskim sastavom proglašene su djevojke iz Plivačkog kluba Šibenik, drugo mjesto osvojile su košarkašice Šibenika, a treće vaterpolistice Viktorije.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 11

sportasi dodjela nagrada grada 260117 12

sportasi dodjela nagrada grada 260117 13

U kategoriji najboljeg trenera slavio je Milan Radečić iz VK Krka, koji je ujedno i trener zlatnog hrvatskog juniorskog četverca, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Vladimir Anzulović iz GKK Šibenik i Robertino Jelovčić iz MNK Crnica.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 17

sportasi dodjela nagrada grada 260117 18

sportasi dodjela nagrada grada 260117 19

I ove godine dodijeljene su i posebne nagrade i priznanja. Pa je tako posthumnu nagradu za rad u sportu dobio Ivo Despot iz VK Krka, višestruki prvak i reprezentativac bivše države u 70-im i 80-im godinama te godinama simbol i nositelj uspjeha šibenskog veslačkog kluba.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 9

Tomislav Copić, Ivo Šupe i Ivan Mikelić nagrađeni su kao dugogodišnji zaslužni sportski djelatnici, kolega Davor Trutin proglašen je najboljim sportskim novinarom u prošoj godini, dok je nagradu za iznimne rezultate u amaterskom sportu dobio šibenski Ironman Dino Belakušić.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 7

sportasi dodjela nagrada grada 260117 3

Marko Skelin iz Plivačkog kluba Riba, osvajač srebra i bronce na PH u plivanju za osobe s invaliditetom te Toni Vranjić iz Hrvačkog kluba Šibenik, dobitnici su nagrade za izniman doprinos u razvoju sporta za sportaše s invaliditetom, zlatni hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak dobio je nagradu za međunarodna dostignuća šibenskih sportaša, dok je OKK Dražen Petrović dobio nagradu za 20 godina uspješnog djelovanja.

sportasi dodjela nagrada grada 260117 1

Na svečanosti su tradicionalno dodijeljena i priznanja mladim perspektivnim sportašima, a tko su ovogodišnji dobitnici pročitajte u posebnom članku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.