U franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskoga na Šubićevcu fra Ivan Maletić iz Zagreba održao je Susret za bračne parove u vjeronaučnoj dvorani.
Predavač je prisutnim bračnim parovima govorio kako su muškarac i žena dvije različite istine u jednom braku u koji je svakodnevno zajednički potrebno živjeti na emocionalnoj razini, poštivati jedni druge i poštivati primarne ljubavne potrebe. Osobito je predavač naglasio modele kako supružnici mogu ‘hraniti bračnu ljubav’, protumačio ulogu seksualnosti u braku i ukazao na put rješavanja bračnih sukoba, nerazumijevanja ili svađa, pogotovo kako supružnici mogu liječiti brak i obitelj. 

Tijekom dana duhovne obnove u petak nakon pobožnosti Križnog puta fra Ivan Maletić predslavio je i svetu misu te izrazio radost što je župnik kroz ove korizmene petke odabrao upravo razmišljati o sedam smrtnih grijeha. U svojoj propovijedi, obrazlažući grijeh bludnost kao jedan od smrtnih grijeha, odgovorio je na pitanja kako nastaje i zašto nastaje grijeh bludnosti u čovjekovom životu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.