Plenković održao sastanak u Šibeniku i poručio: ‘Istanbulska konvecija će se sigurno ratificirati’

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković  danas je nakon sastanka u središnjici HDZ-a u Šibeniku kazao da u ovoj županiji postoji jedinstvena i snažna podrška ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Nakon što je obišao  središnjice HDZ-a u Gospiću pa Zadru, premijer u Šibenik održao sastanak s predsjednikom županijske organizacije Nediljkom Dujić, gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem i saborskom zastupnicom Brankom Juričev-Martinčev, a nakon sastanka komentirao je ratifikaciju Istanbulske konvencije.

plenkovic

– Konvencija će se sigurno ratificirati. HDZ je donio odluku i na Predsjedništvu i na svim tijelima stranke. Mislim da će biti vrlo uvjerljiva većinska potpora – kazao je Plenković dodavši  ‘vidjet ćemo’ tko će iz HDZ-a biti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru.

plenkovic1

 

Plenković je komentirao i najavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da će u pripremi Zakona o pobačaju sudjelovati i Katolička crkva. O tome, kako je kazao, još nisu razgovarali, a ni sam ministar nije objasnio svoju izjavu od neki dan.

– U javnu raspravu će biti svi uključeni, a radne skupine će predložiti nadležno ministarstvo, a to je Ministarstvo zdravstva – zaključio je Plenković koji se nakon sastanka u Šibeniku uputio na Hvar.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.