Provjerite kako su svjetski arhitekti zamislili TEF, prostor koji će promijeniti lice Šibenika

Izložba radova pristiglih na natječaj Europan 14 s temom ‘Produktivni gradovi’, a koji se provodio za prostor bivšeg TEF-a, bit će otvorena u petak u 13 sati u Gradskoj knjižnici.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Željko Burić, uz nazočnost predstavnika Europana Hrvatska i predstavnika Ocjenjivačkog suda natječaja E14. Otvaranju izložbe prethodit će prezentacija nagrađenih radova u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice s početkom u 12 sati, a obilazak lokacije TEF-a najavljen je za 11 sati. Polazak je od Narančaste zgrade, Prilaz tvornici 41.

Na izložbi će nazočiti i autori nagrađenih radova, a također će biti predstavljeno i osam studentskih radova kreiranih za istu lokaciju u zimskom semestru 2017. – 2018. na Katedri za arhitektonsko projektiranje Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom profesorica Sanje Filep i Vesne Mikić.

Inače, rad poljskih arhitektica Ewe Odyjas i Agnieszke Morga pod nazivom ‘Place’ ili ‘Mjesto’ pobjedio je na natječaju međunarodne organizacije Europan za uređenje prostora bivšeg TEF-a površine 27 hektara na kopnu i 3,3 hektara na moru.

Odluku o nagrađenim radovima donio je međunarodni ocjenjivački sud u kojem su bili arhitekti Zoran Zidarić, Vasa Perović, prof. Tihomir Jukić, Borka Bobovec, Lulzim Kabashi te Ingrid Gojević, dok je predsjednica žirija bila Iva Letilović, arhitektica iz Zadra i docentica na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.