Više

    FOTO Iva je zbog ljubavi Zagreb zamijenila Zatonom i ostvarila san: U salonu ‘Sassy’ sve je posebno, a takvi ćete iz njega i izaći

     

    Iva Sabljić Martinović, 25-godišnja Zagrepčanka, prije dvije godine život u metropoli zamijenila je životom u Zatonu, i sve to zahvaljujući ljubavi. Frizerka po struci koja maksimalno uživa u svom poslu, nikako nije mogla naći posao u Šibeniku, stoga je odlučila ostvariti svoj san ranije no što je planirala. Otvorila je, naime, Frizerski salon ‘Sassy’ u Zatonu. I baš ime salona krije svu njegovu posebnost i različitost u odnosu na ostale frizerske salone u županiji i šire.

    – Još kao maloj želja mi je bila upisati školu za frizere. Nekako mi je kosa oduvijek ‘bila u rukama’. Baka me oduševljavala svaki put kad bi mi isplela riblju kost ili pletenice i strašno sam htjela to naučiti. Kad sam svladala tehniku, počele su me interesirati boje za kosu i tako se zapravo rađala ljubav prema toj struci – priča nam Iva.

    _MG_4726

    Nakon završetka srednje škole, ostala je trudna, a povratak s porodiljnog označio je početak ozbiljnog rada na usavršavanju.

    – Zaposlila sam se kod svoje bivše šefice koja je držala poznati zagrebački salon HMH. Ona je inače bivša Keune-ova edukatorica, i kod nje sam odradila staž godinu dana. Dolazile su nam brojne poznate osobe poput Nikoline Ristović, dvojca iz ELFS-a, Snježane Mehun i mnogih drugih, i tu sam pekla zanat – govori.

    Mnogo prakse i još više edukacija, označilo je Ivino daljnje usavršavanje. Mlada djevojka željna znanja i napretka, prije dvije godine došla je na ljetovanje u Zaton u obiteljsku vikendicu. Zaljubila se, ponovno zatrudnila i počela krojiti svoj život daleko od metropole.

    – Zima u Zatonu s malom djecom, nakon grada koji nikad ne spava, za mene je bio šok. Uspjela sam izdržati zimu, a kad nam je sin malo odrastao, počela sam tražiti posao. Kako baš nigdje nisu tražili frizera, donijela sam odluku otvoriti svoj salon. Mislim da je to želja svakog frizera, a ja sam svoju, na sreću, uspjela realizirati ranije no što sam mislila – ponosna je.

    _MG_4680

    Od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uzela je poticaje za samozapošljavanje u iznosu od 55 tisuća kuna, a otprilike još toliko vlastitih sredstava uložila je u posao.

    Frizerski salon ‘Sassy’ potpuno je drugačiji od ostalih salona koje smo naviknuli vidjeti kod nas. Uređen je u pin up stilu s primjesom art decoa. Kako jako volim stare stvari, poharala sam bakin tavan, a boje su mi opsesija. Uz pomoć Megan, vlasnice Hotela Admiral u Zatonu, uspjela sam sve to spojiti u originalnu cjelinu, a Toni, mladi dečko iz Zatona, napravio mi je dvije željezne police i stolić, i njima sam zaista oduševljena. Tako da je salon zapravo zbilja poseban – iskrena je Iva.

    _MG_4686 _MG_4711

    Šišanje nije puko rezanje kose škarama

    Posjetite li Frizerski salon ‘Sassy’, Iva će vas dočekati s kavom i sokom, a prije sjedanja na stolicu za pranje kose, obavezne su konzultacije i ‘upoznavanje’ s kosom.

    – Prije svakog šišanja obavezno je pranje kose, jer pravu frizuru ne možete postići bez toga. Ništa se ne radi na brzinu, s kosom se moram upoznati, znati kako je mušterija tretira kod kuće, eventualno koju boju za kosu inače koristi, što stavlja na kosu… Sve to je važno za postizanje željenog efekta i frizure – objašnjava.

    Iva u salonu koristi isključivo Keune proizvode i boje za kosu, što njezin salon čini VIP Keune salonom.

    _MG_4699 _MG_4701

    – Odlučila sam se za njih jer je to obiteljska tvrtka koja njeguje tradiciju vrhunskih proizvoda već 100 godina. Kombinacijom njihovih boja možemo postići gotovo svaku željenu boju, proizvodi nisu tretirani na životinjama, a iznimno je važno što mi nude edukacije, kako bih konstantno napredovala u svojoj struci i svojim klijenticama i klijentima ponudila najbolje od sebe i svog znanja – veli Iva.

    I prije no što je otvorila salon, 25-godišnja majka i vrhunska frizerka jedina je u Dalmaciji završila edukaciju za geometrijsko šišanje na Zgat-u, upoznala se s novitetima među bojama i pohađala dva seminara za muško šišanje. Kako konstantno prati svjetske trendove kada je kosa u pitanju, Iva će u svom salonu ugrađivati i Great Lenghts ekstenzije, inače najkvalitetnije na tržištu.

    _MG_4723

    – Svatko tko prvi put dođe u ‘Sassy’ osjetit će da ovo nije uobičajeni salon. Svakoj mušteriji posvećujem se s maksimalnom pažnjom, kosi pristupam kao živom biću, a jedino mi je važno da klijent iz salona izađe s osmijehom na licu. Šišanje je za mene trenutak u kojem nastupa tišina. Dok farbam kosu, feniram ili radim frizuru, možemo razgovarati ako mušterija želi, ali dok šišam – posvećujem se samo kosi – poručuje ta posebna 25-godišnja frizerka čija je posebna strast šišanje kratkih, a posebice kreativnih frizura.

    _MG_4743

    To je još jedan dokaz kako je Iva u ime salona ugradila dozu svoje osobnosti, odnosno posebnosti.

    _MG_4739_MG_4737 _MG_4758 _MG_4770

    Radno vrijeme salona ponedjeljkom, srijedom i petkom je od 16 do 21 sat, utorkom, četvrtkom i subotom od 9.30 do 14 sati.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u službenom posjetu...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem u trodnevnom je službenom posjetu gradu Šibeniku. Cilj posjeta je razvoj ekonomske, turističke i...

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ –...

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između...

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...

    NAJNOVIJE

    FOTO Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u službenom posjetu Šibeniku

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem u trodnevnom je službenom posjetu gradu Šibeniku. Cilj posjeta je razvoj ekonomske, turističke i...

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ – odgovori na nagradno pitanje i osvoji 2 x dvije uzlaznice

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između 90ers i Šišijevaca i dalje otvoreno

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...