Više

    Tako sočna: Najlakši recept za brzu tortu od mrkve

     

    Na tržnicama se ovih dana može naći i mlada mrkva. Kako biste maksimalno iskoristili tu zdravu i ukusnu namirnicu, napravite od nje tortu koja dokazuje da mrkva nije stvorena samo za slana jela i salate, nego i za deserte, piše portal Zadovoljna.

    SASTOJCI ZA TORTU OD MRKVE:

    4 jaja
    15 dag mrkve
    20 dag mljevenih oraha
    15 dag kristalnog šećera
    15 dag maslaca
    15 dag oštrog brašna
    1 mala žličica praška za pecivo
    malo krušnih mrvica

    SASTOJCI ZA KREMU OD SIRA:

    30 dag krem sira
    10 dag šećera u prahu
    mahuna vanilije ili par kapi arome vanilije

    1. Naribajte mrkvu. Maslac otopite na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi.

    2. Pomiješajte orahe, brašno i prašak za pecivo u zasebnoj posudi. Razlupate jaja, stavite ih u drugu posudu, dodajte kristalni šećer i miksajte otprilike 5 minuta dok se smjesa ne udvostruči i postan svijetlo žuta.

    3. Polagano u dobivenu smjesu umiješajte otopljeni maslac (mora biti mlak), a zatim dodajte naribanu mrkvu. Naposljetku u tu smjesu pažljivo umiješajte suhe sastojke (orasi, brašno, prašak za pecivo).

    4. Kalup za pečenje namažite maslacem i zatim pospite krušnim mrvicama. Ulijte u njega smjesu. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike 30 minuta. Biskvit je gotov kada se rubovi počnu odvajati od kalupa, a ako želite biti sigurni da je uistinu gotov, u sredini ga probodite čačkalicom. Ako iz biskvita izađe suha i bez mokrih tragova smjese, to znači da je torta spremna za vađenje iz pećnice.

    5. Pustite biskvit da se hladi, a vi krenite na pripremanje kreme. Razrežite mahunu vanilije i nožem iz njezine unutrašnjosti sastružite sjemenke koje ćete potom dodati u sir. Ubacite u posudu i šećer u prahu te miksajte dok sastojke ne povežete u kremu. Potom je stavite u frižider.

    6. Kada je biskvit potpuno hladan, prerežite ga na pola i donju polovicu premažite kremom. Zatim poklopite drugom polovicom i ostatak kreme premažite po vrhu.

    SAVJET: Tortu možete ukrasiti sjeckanim orasima, lješnjacima ili bademima. Njih možete dodati i u sirovu smjesu prije pečenja kako biste dodatno obogatili teksturu biskvita. U smjesu također možete dodati malo cimeta i naribanog đumbira.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović...

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    Nove kamere za brzinu stižu i na prometnice...

    Uz prometnice diljem zemlje postavljeno je 117 kamera za kontrolu brzine koje se izmjenjuju u 400 kućišta. MUP je početkom godine nabavio još 77...

    Na šetnici u kanalu sv. Ante u utorak,...

    Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije u suradnji s udrugom,,Edukacijski Inkubator'; organizira smotru obrazovnih institucija povodom manifestacije Festival znanosti 2024. pod nazivom,,Kako je počela znanost...

    Šibenčanin Boško Knežić predstavit će u Azimutu knjigu...

    Šibenčanin s Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, Boško Knežić, danas 19. travnja u rodnom gradu predstavit će knjigu Storia di un' amicizia epistolare...

    NAJNOVIJE

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović i Gordane Pavić

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    Nove kamere za brzinu stižu i na prometnice Šibensko-kninske županije

    Uz prometnice diljem zemlje postavljeno je 117 kamera za kontrolu brzine koje se izmjenjuju u 400 kućišta. MUP je početkom godine nabavio još 77...

    Na šetnici u kanalu sv. Ante u utorak, 23. travnja počinje Festival znanosti 2024.

    Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije u suradnji s udrugom,,Edukacijski Inkubator'; organizira smotru obrazovnih institucija povodom manifestacije Festival znanosti 2024. pod nazivom,,Kako je počela znanost...

    Šibenčanin Boško Knežić predstavit će u Azimutu knjigu o prijateljstvu Visianija i Tommasea

    Šibenčanin s Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, Boško Knežić, danas 19. travnja u rodnom gradu predstavit će knjigu Storia di un' amicizia epistolare...