Ni mrtve ne poštuju: Na Kvanju osvanule neprimjerene škrabotine nepismenih vandala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na Gradskom groblju Kvanj, na Spomen kosturnici boraca antifašista iz Narodnooslobodilačke borbe, nepoznati, polupismeni vandal ispisao je crnom bojom neprimjerene poruke.

Pod uklesanom porukom ‘Drugovi mi živimo vaš san’, vandal je ispisao ‘Broz zločinac’, a na zidu, lijevo od kripte napisao je ‘Hrvacka’.

– Do ovog trenutka mi u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nismo zaprimili ni dojavu tog incidenta, niti prijavu protiv nepoznatog počinitelja, potvrdila nam je Sanja Baljkas iz Ureda naćelnika PU šibensko-kninske.

Šibenskim vandalima povijesna jezgra grada odavno nije svetinja, a sada su oskrnavili i posljednje počivalište Šibenčana koji su dali život u obrani svog grada i borbi protiv fašizma za slobodu zemlje. Joško Vuković, direktor Čempresa kazao nam je da su mu radnici incident prijavili jučer ujutro.

– Pretpostavljam da je grafit ispisan u noći s nedjelje na ponedjeljak i odmah sam zvao moje ljude iz građevinske službe i oni su pokušali razrjeđivačem izbrisati poruku, ali to je bilo nemoguće. Jutros je bio je kod mene i Zoran Restović tražeći da se natpisi uklone, a ja sam ga uputio na šibenske komunalce koji imaju ugovor s tvrtkom za uklanjanje grafita. Rekao mi je i da će osobno ići u grad prijaviti slučaj te da je jutros prijavio i policiji, kazao je Vuković.

Vuković napominje da je na neki riječ o privatnoj grobnici i spomeniku o kojoj treba skrbiti vlasnik, no kaže kako nije problem da i Čempresi očiste natpise međutim nemaju ni sredstva ni tehniku pa očekuju da će posao obaviti koncesionar.

Vuković misli da video nadzor na Kvanju neće biti od veliki koristi jer su kamere usmjerene na pogrebni centar i i po noći nisu od neke koristi, a njegova je želja s četiri reflektora osvijetliti groblje cijelu noć.

 

Naslovna fotografija: Duško Jaramaz/PIXELL


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.