Ribarskoj zadruzi Adria odobren već četvrti projekt: Tribunjski ribari izvoze u pet zemalja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ribarskoj zadruzi Adria iz Tribunja odobreno je 77 tisuća kuna iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. Projekt Ribarske zadruge Adria iz Tribunja vrijedan je 120 tisuća kuna i uvjet za dobivanje bespovratnog sufinanciranja bio je da sami osiguraju 40 posto novca.

– Projektom smo planirali nabavu potrebne opreme. Ovim sredstvima kupit ćemo paletar s vagom, specijalno malo dostavno vozilo i video nadzor. Ovo nam je četvrti odobreni projekt. Dva smo ostvarili preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a druga dva preko Ministarstva poljoprivrede. Već smo ranije dobili bespovratna sredstva za stavljanje na tržište ribe kroz koje ribari Tribunja zajedno izlaze na tržište, za vizualni identitet te za marketinšku kampanju, kazala nam je Mateja Branica, upraviteljica Ribarske zadruge Adria.

Ribarska zadruga Adria okuplja 13 aktivnih tribunjskih ribara.

– U Zadruzi je trenutno pet plivaličara, sedam kočara i jedan ribar s višenamjenskim brodom. Ribu izvozimo u pet zemalja, a plavu ribu, na žalost, ne prerađujemo, nego samo nudimo u maloprodaji, kaže Branica.

rz adria

Ugovori su potpisani u Ministarstvu poljoprivrede za ukupno 19 projekata izgradnje ili rekonstrukcije objekata za preradu proizvoda ribarstva te skladišnih prostora, zatim opremanja objekata za maloprodaju te kupnju specijaliziranih vozila, sustava za nadzor objekata kao i za unaprjeđenje uvjeta rada u objektima.

– Dodijeljenih 56,6 milijuna kuna potpore za ovih 19 projekata dodatno će unaprijediti sektor, poglavito jer vrijednost investicije u nove objekte za preradu ribe i maloprodaju, skladišta i opremu prelazi čak 130 milijuna kuna – kazao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.