" "
Više

    " "

    Zodijak i fizička ljepota: Astrolozi tvrde da ova 3 znaka zasjenjuju sve ostale

     

    Što je zapravo ljepota? O tome su raspravljali mnogi filozofi, no većina se slaže da je svim mišljenjima ili pristupima zajedničko da izgled osobe ima nešto što je u skladu s općim pravilima estetike (mladost, simetrija, zakon zlatnog reza), ali ono što je možda još važnije, to je unutrašnje zračenje.

    Tako i preko zvijezda možete jasno očitati kakva je nečija fizička ljepota, ali i je li osoba šarmantna i zrači li iznutra. Pa krenimo redom.

    Generalno, uvijek ćete pročitati kako se VAGA, ŠKORPION i JARAC smatraju najljepšim znakovima, ali zapamtimo ovo: Ljepota je u oku promatrača

    Generalno po znakovima

    Ovan

    Pripadnici ovog znaka spadaju u proljetne znakove koji se ističu po lijepim crtama lica. Karakteriziraju ih visoko postavljene i uske kosti lica, široko čelo, rumeni obrazi, proporcionalno tijelo prosječne ili ispodprosječne težine. Najčešće imaju izražene obrve i oči, koje mogu biti blizu postavljene. Obično su srednje do jake građe i sportski građeni, mišići su vidljivi čak i ako imaju višak kilograma. Najčešće imaju tamniji ten, velik broj njih ima ravnu i gustu, ili pak crvenu kosu. Njihov izgled najčešće ostavlja dojam snage i energičnosti. Nisu skloni debljanju. Najčešće se oblače casual i sportski, a kod odabira svečanije odjeće obično biraju crvenu boju.

    Bik

    Kao i kod Ovnova, pripadnici ovog znaka imaju ugodne crte lica. Fizički gledano, pripadnici ovog znaka imaju najugodnije i simetrično četvrtasto lice. Glavno obilježje su im velike oči koje djeluju nevino, pa čak i dječje. Usne su im obično pune, nos je okruglasti, a zubi manji i ravni i imaju gustu kosu s nižim čelom. Vrat im je poprilično širok, a tijelo skladno. Imaju lijep i sjajan ten. Tijelo im je obično proporcionalno, pa ako se udebljaju dobivaju svugdje pomalo, ravnomjerno. Njihov izgled ostavlja dojam mekoće i istovremene snage, a odijevaju se elegantno i omiljene su im boje zelena i smeđa.

    Blizanci

    I ovaj znak je poznat po lijepim crtama lica, a prepoznatljivi su po zaigranom i zavodničkom osmijehu. Djeluju mlađe, a oči su im vrlo izražajne. Prosječne su ili natprosječne visine, obično vitki i pokretni. Imaju izraženu bradu i visoko postavljene jagodice. Za njih su tipični dugi prsti. Imaju poprilično neizražen struk. Lako se pronalaze u različitim stilovima odijevanja, a omiljena im je boja žuta i srebrna.

    Rak

    Pripadnici ovog znaka obično imaju besprijekoran ten, okruglo lice s istaknutim jagodicama, ali i upečatljiv nos koji nije nužno velik već pomalo neobičnog oblika. Brada je okrugla, prsa široka, a kosa tamna i ne pretjerano gusta. Iako su u mladosti vitki, velik broj njih se nakon tridesete počinje debljati. Vrat je kraći, a najčešće imaju osjetljivu kožu. Cijeli njihov izgled ostavlja mek i suptilan dojam, a omiljene su im boje crna i bijela.

    Lav

    Lavove je poput njihovog predstavnika u horoskopu lako uočiti po tzv. grivi. Gusta i sjajna kosa zaštitni im je simbol, a ako ona počne opadati ili sjedi postaju vrlo zabrinuti. Još ih krasi široko čelo i šira vilica i lijepo oblikovan nos. Muskulatura im je izrazito snažna i obično su visoki s uskim strukom i dugim nogama. Omiljene boje su žuta i narančasta, a vole trendi dizajnersku odjeću i otmjen stil.

    Djevica

    Djevice su poznate po čistom i lijepom tenu, a obično imaju ovalno lice. Usne su im izražene i oblikom pomalo “pupoljaste”, a izražene oči srednje veličine podignute prema gore. Lice im je simetrično, a tijelo sklono debljanju, posebno u gornjem dijelu, rukama i stomaku. Imaju naglašene jagodice i obrve, a obično biraju neutralne i elegantne kombinacije koje su neupadljive. Omiljene boje su im sve nijanse plave i zelena. Spadaju u lijepe znakove.

    Vaga

    Ovaj znak se često smatra najljepšim, imaju vrlo elegantne pokrete tijela i simetrično lice. Češće nego pripadnici drugih znakova imaju slatke rupice na obrazima i pravilno, ovalno lice. Usta su im lijepo oblikovana, a glava i lice najčešće manji od prosjeka. Nos je tanji, mada može biti duguljast, a kosa srednje gusta ili rjeđa. Muški pripadnici često izgube kosu oko 30te. Imaju vrlo upečatljivu boju očiju koje su povijene prema dolje. Donji dio tijela najčešće je dosta jači nego gornji, a prsni koš i struk uži. Obožavaju se dotjerivati i isticati izgledom. Omiljene boje su im smeđa i roza, piše portal atma

    Škorpion

    Prepoznatljivi su po naglašenim crtama lica. Oči su im velike i često hipnotizirajuće, neobičnih nijansi. Koža im je malo masnija pa često sjaje, a tijelo vitko. Poprilično čvrste fizičke konstitucije, čak i ako su mršavi, pripadnici ovog znaka djeluju snažno i visoko. Imaju nešto šira ramena od prosjeka. Lica su im upečatljiva, sa senzualnim usnama i prodornim očima te nepravilnim nosom. Kosa je najčešće smeđa i gusta. Vole izgledati lijepo, ali ne vole ništa što je napadno. Omiljene boje su im crna, siva i crvena.

    Strijelac

    Poznati po urođenom vrckastom hodu, pripadnici ovog znaka su lijepo i prvenstveno sportski građeni, a te prirodne osobine mogu sami pokvariti prekomjernim uživanjem u hrani. Izraz lica im često djeluje nevino, a glava je nešto veća od prosjeka. Čelo je nešto više i veliko, a osmijeh širok. Figura je nešto sitnija s jačim nogama. Kosa im nije baš gusta, a obično je pepeljastih i smeđih nijansi, a imaju problem i s opadanjem kose. Vole jarke boje.

    Jarac

    Ovaj je zimski znak slavan po odličnoj i seksipilnoj figuri. Iako izgled pripadnika ovog znaka djeluje pomalo neutralno, ističu se po tome što su poprilično koščati. Najčešće su niži ili srednje visine. Lice im je izražajno, a oči velike, često sive, zelene ili plave. Profil lica je zaobljen, a na njemu se najčešće ističe brada, upečatljivi zubi i lijep osmijeh. Na njima se ističu razvijene i lijepe ruke, kao i visoko postavljene kosti jagodica. Vole lijepu odjeću, ali ne i vulgaran izgled, a najdraže boje su sve nijanse zelene i smeđe.

    Vodenjak

    Pripadnici ovog znaka su obično srednje visine ili nešto niži, s punim licem i svijetlim tenom. Ako se debljaju, često dobivaju podbradak, a općenito im je kilaža boljka nakon što prijeđu 30. godine. Imaju manje šake i stopala, ali lijepe noge. Imaju pomalo vodenaste, ali lijepe oči, te široka i mekana usta. Crte lica su im nježne, oči usko postavljene i sjajne. Najčešće imaju usne koje su pune u sredini, a tanje prema rubovima, a nos zna biti veći od prosjeka. Karakteristični su i po koščatim ramenima. Odjeća ne igra veliku ulogu za njih, a omiljene boje su ljubičasta i plava.

    Ribe

    Ribe također imaju atraktivne figure. Lice im djeluje delikatno i punije s pomalo ženstvenim crtama lica, čak i kod muških pripadnika znaka. Noge su im obično kraće, a u starijoj dobi sklonije su debljanju. Kosa im je obično gusta i blago valovita, a gornji dio tijela je uži. Ribe imaju širok i srdačan osmijeh na koji rijetko tko ostaje ravnodušan. Omiljene boje su zelena i crvena.

    Ljepota po natalnoj karti

    Zračni znakovi (Vaga, Blizanac, Vodenjak – bilo da je u tim znacima Sunce, podznak, bilo malo više planeta) odlikuju se fizičkom ljepotom, imaju jednu crtu eteričnosti, profinjen ten. Od njih je obično najskladnija Vaga koja ima klasičnu ljepotu.

    Ljudski znakovi (Blizanac, Djevica, djelomično Strijelac, Vodenjak – opet ako je tu Sunce, Podznak ili više planeta) dodaju izgledu osobe ljupkost, a načinu njena ponašanja nešto pitomo i ljudski. Ovakav „humanoidni“ izgled privlači druge zbog profinjenijeg općeg izgleda (više nego „životinjski“).

    Naglašena Venera (ako je na Ascendentu, u 1. kući ili ako ima puno aspekata) potencira kod osobe ljepuškasto pravilno lice, skladnu građu tijela, te uljudno ponašanje i klasični šarm.

    Naglašeni Merkur (ako je na Ascendentu, u 1. kući ili ako ima puno aspekata) obično osobi daje mladenački izgled, gipkost, okretnost, šarm, a nerijetko i vitkost.

    Jupiter i Sunce na Ascendentu ili u 1. kući daju vrlo dostojanstveno držanje, pa tu možemo naći pravih dama i kavalira, no (ako su iste planete u kvadratima ili opozicijama) i pravih umišljenih veličina ili okruglastih napuhanaca.

    Mars na Ascendentu ili u 1. kući daje prave sportske tipove, hitrog hoda i vojničkog koraka, a netko to baš voli. Držanje je obično izrazito ravno i muževno. Macho tipovi obično u svojoj natalnoj karti imaju naglašen Mars (u vatrenom znaku ili pak s puno aspekata). Kod žena se takva pozicija obično manifestira kroz sportsko držanje i emacipiran pristup. To koji put mogu biti i prave male Amazonke.

    Mjesec na Ascendentu ili u 1. kući može osobi dati okruglasto lice i sjajne „mačje“ oči iz kojih kao da nešto blješi. No to nešto nije divlje, nego je više ranjivo i nježno.

    Neptun na Ascendentu ili u 1. kući gotovo uvijek daje velike sanjalačke oči iz kojih zrači suptilni svijet nekih unutrašnjih dubina, dalek i nedokučiv, pa osoba može izgledati i nestvarno. Prava riječ kojom bi se mogao opisati izgled osobe je – čaroban. Nekom se baš to sviđa. Ako je Neptun u istoj poziciji, a u konjukciji s Venerom, osoba ima gotovo neodoljivu privlačnost za suprotni spol. Čak i ako je opisana konjukcija u 7. kući, može slično djelovati.

    Pluton na Ascendentu ili u 1. kući gotovo uvijek daje znak na glavi ili licu – obično se radi o većem mladežu, bradavici ili pak ožiljku. Nekom to može i dobro stajati. Koji put nešto slično zna dati i Mars (a ožiljak i Saturn) u istom položaju.

    Konjukcija Saturna i Venere na Ascendentu ili u 1. kući daje osobi hladnu kamenu ljepotu, poput kipa, pa su takve osobe fine koščate građe idealne za poziranje kiparima i slikarima za aktove.

    Uran na Ascendentu ili u 1. kući uvijek u izgled osobe daje nešto pomaknuto, pa osoba može izgledati kao da je stigla s druge planete, a nerijetko se tako i ponaša.

    Ako osoba u svojoj natalnoj karti ima konjukciju Marsa i Saturna, gotovo uvijek ima vrlo markantan izgled, nerijetko jake obrve, no cijelo držanje može biti privlačno, no i pomalo opasno ili bar izazovno. Netko pak to voli.

    Foto: ilustracija

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U našoj izbornoj jedinici lokalni HDZ-ovci dobili četiri...

    Poznato je kako izgleda lista HDZ-a i za IX. izbornu jedinicu. Kandidati iz Šibensko-kninske županije dobili su na njoj četiri mjesta, jer po ključu...

    Grad donirao uskrsne pogače korisnicima Pučke kuhinje

    Zaposlenike Caritasa Šibenske biskupije posjetio je danas, uoči Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta sa  suradnicima. Tom prilikom Miljenku Jukiću, zamjeniku...

    Funcuti spremaju zanimljivu proslavu 41. rođendana: ‘Tri dana...

    Nakon prošlogodišnje spektakularne proslave 40. rođendana, Udruga navijača Šibenski Funcuti i ove godine sprema zanimljivu proslavu svog dana. Naime, povodom  41. rođendana  organizira malonogometni...

    Grad Šibenik potvrdio prestižni certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik i u narednom razdoblju nosit će prestižni certifikat 'Grad za mlade'. Naime, Povjerenstvo za dodjelu certifikata 'Grad za mlade' nedavno je završilo...

    NAJNOVIJE

    U našoj izbornoj jedinici lokalni HDZ-ovci dobili četiri mjesta. Zekanović je sedmi, a Burić 14.

    Poznato je kako izgleda lista HDZ-a i za IX. izbornu jedinicu. Kandidati iz Šibensko-kninske županije dobili su na njoj četiri mjesta, jer po ključu...

    Grad donirao uskrsne pogače korisnicima Pučke kuhinje

    Zaposlenike Caritasa Šibenske biskupije posjetio je danas, uoči Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta sa  suradnicima. Tom prilikom Miljenku Jukiću, zamjeniku...

    Funcuti spremaju zanimljivu proslavu 41. rođendana: ‘Tri dana druženja i zabave’

    Nakon prošlogodišnje spektakularne proslave 40. rođendana, Udruga navijača Šibenski Funcuti i ove godine sprema zanimljivu proslavu svog dana. Naime, povodom  41. rođendana  organizira malonogometni...

    Grad Šibenik potvrdio prestižni certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik i u narednom razdoblju nosit će prestižni certifikat 'Grad za mlade'. Naime, Povjerenstvo za dodjelu certifikata 'Grad za mlade' nedavno je završilo...