Burgeri od tune, sporo pečena janjetina, prženi inćuni, komiška pogača, orzotto od sipe, buzara od dagnji, salata od hobotnice te mladi ovčji sir, bit će ponuda Mastercardovog gastro kamiona koji se, nakon boravka u Puli, Rijeci i Pagu, sljedeća tri dana seli u Šibenik.
Posebno vozilo Mastercard Food truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremati poznate domaće delicije, bit će smješteno sutra, prekosutra i u nedjelju od 14 do 23 sata na Poljani između Đardina i Gradske knjižnice, gdje će stanovnici i posjetitelji Šibenika moći uživati u privremeno obogaćenoj street ponudi grada.
– Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano – rekao je Marin Medak.
Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard i Maestro kartica koji će dobiti 15 posto popusta i posebnu kuharicu Food truck road trip.
– U Mastercardu smo prepoznali Hrvatsku kao jednu od omiljenih svjetskih turističkih destinacija, a inicijativama poput ove našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste – rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda.