Lana Bedalja, desetogodišnja djevojčica je do prije dvadeset dana bila je kao sve njene vršnjakinje. Bezbrižna, vesela i naizgled zdrava. No onda je za nju i njenu obitelj uslijedio pravi šok i nešto što ne zaslužuje nijedan roditelj, a najmanje ijedno dijete. Liječnici su joj dijagnosticirali osteosarkom, odnosno rak kostiju koji pogađa djecu od jedne do deset godina života.

Za Lanu u Hrvatskoj nema lijeka te stoga pomoć mora potražiti u inozemstvu. Turska je najbliža, no troškovi su vrlo visoki. Samo za nove pretrage i očitavanje nalaza potrebno je 6300 dolara, a novac potreban za liječenje je puno viši.
Inače, djevojčica se trenutno liječi u zagrebačkoj klinici za dječje bolesti Zagreb, poznatijoj kao Klaićeva bolnica. Lanina majka mjesečno na vitamine za djevojčicu izdvaja više od 1000 kuna, a uz to brine i o njenoj braći i sestri.

Priču o Lani prva je podijelila gospođa Iva Funtek na svojoj Facebook stranici te pozvala sve ljude, ako su u prilici, da pomognu. Priču o Lani podijelile su i Lana Klingor te Ella Dvornik.lana 1

 

Pomozimo Lani zajedno, ne dozvolimo da se njezin život prerano ugasi.

Lani možemo pomoći donacijom na sljedeći račun:

HR7423400093232746900
SWIFT(BIC) PBZGHR2X
LANA BEDALJA
ZAGREB

FOTO: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.