Mortus pijani Poljak (48) zajedrio sinoć preko Punte Planke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Posada Lučke ispostave Rogoznica sinoć je spasila 48-godišnjeg poljskog državljanina u vidno alkoholiziranom stanju koji se sportskom jedrilicom nasukao na Rt Planka.

– Središnjice u Rijeci prenijela nam je dojavu građana da je kod Rta Planke mala jedrilica s jednim članom posade koji je komatoznom stanju. Naša posada pronašla je nasukanu sportsku jedrilicu tipa laser dužine 4,23 metra i u njoj 48-godišnjeg poljskog državljanina koji je bio toliko pijan da nije mogao ni govoriti. Nikakvu komunikaciju s njim nismo mogli uspostaviti. Srećom je sinoć more bilo mirno pa smo ga nekako uspjeli prebaciti na naš brod, priča nam Ante Mijalić, kapetan Lučke ispostave Rogoznica.

Napominje nam kako do sada nije imao prilike u svom radu vidjeti toliko pijanog nautičara, doslovno u komatoznom stanju.

– Naknadno mu je utvrđeno 2,65 promila alkohola u organizmu. Ekipa hitne pomoći dočekala nas je na obali i odmah su pregledali Poljaka. Utvrdili su da nije za hospitalizaciju, a mi smo u međuvremenu uspjeli pronaći telefonski broj obitelji. Poljak će danas biti procesuiran za niz prekršaja jer uz plovidbu u alkoholiziranom stanju nije imao ni vinjetu niti plaćenu naknadu za sigurnost plovidbe u ovoj godini. Kad sazna sve prekršaje i kaznu teško da će ikad više jedriti, kaže Mijalić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: