Šibenski chef Rudolf Štefan, vlasnik restorana Pelegrini koji je ovjenčan jednom Michelinovom zvjezdicom, prošli tjedan je predstavljao hrvatsku gastronomiju na ekskluzivnoj Croatia full of live večeri u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Michelin guide.
S njime je jela pripremala i proslavljena francuska kuharica Stephanie Le Quellec, a večera je bila u restoranu La Scene koji također ima jednu Michelinovu zvjhednicu. Meni osmišljen od strane chefova za ovu priliku naslanja se stoljetnu povezanost francuske kuhinje s hrvatskom na koju je imala veliki utjecaj.
Hrvatsku stranu menija pripremali su chef Rudolf Štefan i njegov sous-chef Jakov osobno, a uključivala je pršut i pidoće u tempuri, kao amuse-bouche i pozdrav iz Šibenika – grada pidoća i okolice poznate po pršutu.
Nadalje, na meniju su bili teleći ćevapčići kao poveznica s turskim utjecajima, lagano temperirana rolana teletina s gorušicom, paprikom i krastavcima, domaći njoki s crnilom od sipe i kavijarom na šibenskim pidoćama.
Pelegrinijeva interpretacija hrvatskog klasika ‘teletine ispod peke’ je također bila na jelovniku, kao i hrvatska verzija francuskog ‘ile flottantea’, odnosno kako se po dalmatinski reklo – paradižot, odnosno šnenokle – jelo koji je pravi primjer utjecaja i poveznice između dviju kuhinja.