Brojna događanja u Murteru ovog tjedna prate ovogodišnju proslavu blagdana Sv. Mihovila i Dana Općine Murter-Kornati.

U utorak s početkom u 20,30 sati bit će održana projekcija video eseja ‘Tamo’ Andrejke V.Skračić na staroj rivi u Murteru.

U srijedu s početkom u 20,30 sati održat će se Večer domaće riči na staroj rivi, dok je u četvrtak s početkom u 19 sati na rasporedu promocija Murterskog godišnjaka na staroj rivi solistički koncert Ljerke Pleslić Bjelinski u crkvi sv. Mihovila s početkom u 20,30 sati.

U petak od 15,30 sati održat će se mala likovna radionica za djecu i roditelje, te nakon toga u 16 sati počinje regata Malo latinsko idro. U 18 sati na rasporedu su tradicijski običaji na Velikoj rivi u Murteru, a potom i svečana sjednica udruge ‘Latinsko idro’ povodom 20 godina djelovanja. U večernjim satima na rasporedu je koncert klape Bunari na staroj rivi.

Glavnina programa očekuje se u subotu na sam blagdan svetog Mihovila kad će se u 11 sati održati misa u župnoj crkvi sv. Mihovila. Navečer u 19 sati počinje svečana sjednica općinskog vijeća Općine Murter-Kornati na kojoj će biti dodijeljene nagrade i plakete zaslužnim pojedincima. Nakon sjednice uslijedit će zabavni program uz Tomislava Bralića i klapu Intrade. Općina Murter-Kornati će prigodnim domjenkom počastiti svoje mještane povodom Dana općine.

Program proslave završava u nedjelju kada će biti održana regata Latinsko idro. Start regate je na rasporedu u 15 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.