Krim policija utvrdila je da su dvije 43-godišnjakinje, jedna hrvatska državljanka i druga na privremenom boravku u RH, od 17. kolovoza do 5. rujna na području Nacionalnog parka Krka, počinile još dodatnih sedam krađa na štetu stranih turista koji su boravili u Parku.

Podsjetimo, njih dvije policija je još prije dva tjedna osumnjičila za čak 18 džepnih krađa koje su počinile u Nacionalnom parku Krka, kada su u različitim valutama ukrale ukupno 10 tisuća eura, a sada je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su upravo one skrivile još sedam krađa na štetu njemačkih, poljskih, engleskih, finskih, talijanskih, i čeških turista. Njih dvije su, naime, koristile gužve ili vrijeme kupanja kako bi im pokrale stvari iz ostavljenih ruksaka.

One su, kako je Šibenski portal već izvijestio, unajmile apartman na području Zadra gdje su stigle unajmljenim rent a car-om. Potom su svakodnevno do 6. rujna, kada su ih krimovci uhvatili na djelu, dolazile na područje Nacionalnog parka kako bi pljačkale, a onda bi se vraćale u apartman s ukradenim predmetima.

– Gdje bi primijetile veću grupu turista, ulazile bi u gužvu i uzimale neprimjetno novčanike iz ruksaka koji su ljudi uglavnom nosili na leđima. Također, krale su i iz odloženih ruksaka koje bi turisti ostavili kad bi se htjeli odmoriti od hodanja, ili bi se kupali – objasnio je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić prije dva tjedna na konferenciji na kojoj je medijima objavio detalje policijske akcije u kojoj su uhićene dvije 43-godišnjakinje.

Upravo u iznajmljenom apartmanu pronađen je veći dio ukradenih predmeta, a jedan dio njih već je vraćen oštećenim turistima.

Na temelju odobrenja suca istrage Županijskog suda u Šibeniku, krim policija nad njima je provela kriminalističko istraživanje, a sada im slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Dvije džeparošice u samo pet dana na Krki ‘makle’ 10 tisuća eura. Novčanike su krale iz zatvorenih ruksaka

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.