Izložba fotografija Ranke Padovan ‘Izmirenost’ otvorena je večeras u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

– Ovom izložbom autorica uranja u svagdan odbačenog, otpisanog. Predmeti koje je ona, ne posve slučajno, dugo čuvala kao i oni koji su pred nju izronili u određenom trenutku, stvorili su okvir za vrlo intimnu likovnu priču. Izložba će gledatelje natjerati da se s nostalgijom prisjete istih ili sličnih predmeta koji su u našim kućanstvima zamijenili moderniji i bolji – kazala je Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu šibenske knjižnice.

ranka ranka2 ranka4

Ranka Padovan, Šibenčanka je po majci, a Korčulanka po ocu. Diplomirana je pravnica, a fotografijom se bavi od malih nogu, završila je Ljetnu školu fotografije u Veloj Luci, a prvi put je izlagala na skupnim izložbama Foto kluba Zagreb. Prva samostalna izložba bila joj je ‘Tamo gdje je jesen’ 2016. godine u šibenskoj Gradskoj knjižnici, a sudjelovala je u devet skupnih izložbi. Izložbom Izmirenost po drugi se put predstavlja u rodnom Šibeniku.

ranka1 ranka3 ranka5

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.